Najnovije

ŠEŠELJ OTKRIO SPISAK STRANIH PLAĆENIKA U VLADI DOS: Ovi ministri su špijunirali

Đinđićeva vlada bila je puna špijuna. Najveći su bili Perišić, Mihajlović, Đelić i Korać, tvrdi lider radikala Vojislav Šešelj.

Šešelj (Foto: Jutjub)

Prema njegovim rečima, svi ministri DOS radili su za neku od tri tajne službe - američku, englesku i nemačku.
- Ove podatke potvrđuju i tajne depeše koje je objavio Vikiliks. Ministri koji su bili u vladi Zorana Đinđića radili su protiv Srbije i u tuđu korist. U njihovo vreme nije bilo nikakvih državnih tajni jer su sve prenosili stranim diplomatama. Pritom, utrkivali su se ko će pre otići u američku ambasadu, gde su dobijali instrukcije šta treba da urade - priča Šešelj.

Čistka u Nemanjinoj

Na Šešeljevom spisku ministara-špijuna našli su se i Rodoljub Šabić, Jožef Kasa... Šešelj navodi da je tadašnji premijer "dobio nalog" da se otarasi dvojice, i to generala.
- Najvećeg američkog špijuna Perišića i drugog generala Obradovića. U obračunu s njima prvog se rešio tako što ga je uhapsio, dok su drugom smestili seks-aferu - tvrdi Šešelj.
Vođa radikala ističe da je Perišić bio američki čovek još od 1998. godine.
- To je opštepoznato, kao takvog su ga primili u Vladu. Upravo je to argument koji je iskorišćen kada je Đinđić dobio nalog da ga najuri. Perišić je uhapšen i optužen za špijunažu, a nedugo zatim poslat je u Hag - otkriva lider SRS.
Dodaje da je sa Perišićem zajedno tamnovao u Sheveningenu i da je nekadašnji vojni general u to vreme dobio ponudu koju je odbio.
- Pouzdano znam, zajedno smo ležali, da su mu nudili slobodu i oslobađanje od svih optužbi ukoliko svedoči protiv Slobodana Miloševića. Perišić je tu nečasnu hašku ponudu odbio - priča Šešelj.

Seks-afera

Drugi na spisku za odstrel, prema Šešeljevim rečima, bio je Vuk Obradović, potpredsednik Vlade za borbu protiv korupcije.
- Sa njim su posao odradili mnogo lakše. Đinđić mu je namestio seks-aferu. Znalo se tada da je LJiljana Nestorović godinama bila Obradovićeva ljubavnica, a onda je isfolirala da ju je napao i optužila ga. To je bio povod da ga izbace iz Vlade. U toj podmetačini učestvovao je i Rodoljub Šabić, tada član Obradovićeve stranke - priča Šešelj.
Tadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave, danas poverenik za informacije od javnog značaja, nije želeo da ulazi u polemiku sa liderom SRS.
- Šešelj je minorna politička figura koja pokušava da sačuva malo uticaja koji ima u političkom životu. NJegove optužbe su neosnovane i bez objašnjenja - poručio je Šabić.

Sin špijuna UDBE

Lider radikala nije poštedeo ni Žarka Koraća, jednog od potpredsednika vlade DOS.
- Znate, iver ne pada daleko od klade. Šta bismo drugo i mogli da očekujemo od čoveka čiji je otac bio špijun UDBE - ispričao je Šešelj.
S druge strane, Korać nije želeo da odgovara na te tvrdnje.

Zemljište za bagatelu

Šešelj navodi da je posebna fela bio bivši zamenik premijera Jožef Kasa.
- Kasa je bio kriminalac koji je kao gradonačelnik Subotice otkupio zemljište za bagatelu - ističe lider SRS.

Mihajlovićev obračun

Na Šešeljevom spisku stranih saradnika našli su se i bivši ministri policije i ekonomije i finansija.
- Dušan Mihajlović, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, bio je engleski čovek. On je dao nalog da se ubiju Dušan Spasojević i Mile Luković Kum da ne bi pričali šta znaju. Đinđićeva vlada imala je još jednog velikog špijuna Božidara Đelića, koji je u Srbiju došao sa zadatkom da rasturi finansije države - otkriva Šešelj.
Ruski general upozorava da je svet na ivici rata, možda i poslednjeg u ljudskoj istoriji! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA