Najnovije

ERDOGAN PRELOMIO I GURNUO PRST U OKO ZAPADU: "Turska će sama odlučivati o svojoj sudbini, kupujemo S-400!"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je nakon američkih sankcija protiv „Rosoboroneksporta“ potvrdio odluku Ankare da kupi ruske raketne sisteme S-400, rekavši da će Turska sama odlučivati o svojoj sudbini.

Redžep Tajip Erdogan (Foto: Sinhua/Pravda)

„Tema S-400 nekoga zabrinjava. Zašto? Turska sama odlučuje o svojoj sudbini. Šta bude korisno za zemlju, to ćemo i uraditi. I taj korak smo učinili“, rekao je Erdogan govoreći na ekonomskom forumu u Ankari.
On je dodao da Turska „nije dužna da od bilo koga traži dozvolu“ da li da potpisuje određene sporazume.
U petak su američke vlasti objavile da uvode sankcije protiv 38 ruskih fizičkih i pravnih lica, uključujući i „Rosoboroneksport“, „Rusku finansijsku korporaciju“ i „Rusal“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošlog utorka, na konferenciji za novinare nakon razgovora sa Erdoganom, da su se Moskva i Ankara dogovorile da ubrzaju isporuku sistema S-400.
U decembru prošle godine predstavnici Rusije i Turske su u Ankari potpisali kreditni sporazum za isporuke raketnih sistema S-400. Prema izjavi Sekretarijata turske odbrambene industrije, Ankara kupuje dve baterije ovog sistema, koje će servisirati Turska. Dve strane su se dogovorile o tehnološkoj saradnji u ovoj oblasti za razvoj proizvodnje protivraketnih sistema u Turskoj.
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. O čemu su razgovarali saznajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako funkcioniše sistem S-400
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA