Najnovije

NAJOPASNIJI UBICA POBEGAO IZ JSO: Neslavna priča Sretka Kalinića koga je jedan regrut maltretirao dok ovaj nije pobegao!

Sretko Kalinić dobio žestoke batine od jednog regruta kog je maltretirao u kampu specijalaca, izubijan i uplašen prvo se zaključao u sobu, a sutradan napustio jedinicu.

Sretko Kalinić (Foto: Jutjub)

Sretko Kalinić, zvani Zver, ozloglašeni član „zemunskog klana“, neslavno je završio misiju instruktora u Jedinici za specijalne operacije čiji je komandant bio Milorad Ulemek Legija. Kako saznajemo, Kalinić je posle mesec dana boravka među „crvenim beretkama“ dobio žestoke batine od jednog polaznika, koji ga umalo nije ubio, pa je postiđen i posramljen odmah napustio jedinicu!
Kalinić je, pre nego što je postao najpoznatiji ubica sa ovih prostora, jedno vreme bio na platnom spisku JSO zadužen za obuku zbog ratnog iskustva u Krajini i Bosni.
Incident se dogodio 1994. godine u kampu ove jedinice na Tari.

Hteo da ga kolje

- Kalinića su od početka svi mrzeli jer se brutalno iživljavao nad mladićima od kojih je većina tek došla na obuku. Maltretirao ih je bez ikakvog povoda. Zbog ovakvog „drila“ mnogi momci su odustali - priča izvor Kurira.
Kako navodi, Kalinić se okomio na jednog momka iz okoline Bratunca.
- Na Sretkovu nesreću, ovu grupu polaznika činili su momci iz Republike Srpske, koji su već imali ratno iskustvo. Tu je napravio veliku grešku. Taj momak mu je prišao i rekao: „Ako ne prestaneš da me maltretiraš, oladiću te prvom prilikom“ - kaže sagovornik i dodaje:
- Kalinić je ustao, krenuo ka njemu, a onda se umešao polaznik Vuk, rodom iz Zenice. Kao od brega odvaljen, udario ga je pesnicom i bacio nekoliko metara. Onda ga je izlomio od batina! Kalinić je pobegao u jednu od soba i tamo se sakrio i zaključao, kao neka p*čkica. Vuk je uzeo nož i krenuo ka sobi, počeo je da odvaljuje vrata. Da ga nisu obuzdali, zaklao bi ga sigurno. Kalinić je, postiđen, već sutradan napustio JSO.
Komandant obuke u to vreme bio je Nikola Pupovac Pupe, a njegov zamenik momak pod nadimkom Kušo.

Ni traga ni glasa

- Pupe mu je rekao: „Srećko, da se pokupiš i ideš, da te ne vidim više.“ I stvarno ga niko više nije video ni čuo za njega. A onda je ubijen Đinđić i njegovo ime se opet pojavilo - ispričao je sagovornik Kurira.
Kalinić se nalazi na izdržavanju maksimalne kazne zatvora zbog ubistava „zemunskog klana“ (40 godina), učešća u atentatu na premijera Đinđića (30 godina) i ubistvo Milana Jurišića (35 godina). Kalinić je negirao da je 2009. u Španiji Jurišića raskomadao i delove tela bacio u reku.
- Nisam pravio nikakve gulaše od Jurišića. Ove bolesne laži je izmislio Miloš Simović - rekao je Kalinić.

Umalo na slobodi - Pokušaj bekstva iz zatvora sa Željkom

Kalinić je početkom februara 2012. pokušao da pobegne iz pritvorske jedinice koja se nalazio u okviru Specijalnog suda u Beogradu, zajedno sa članom „zemunskog klana“ Željko Milovanovićem. NJih dvojica su uspeli da savladaju čuvara i tako izađu iz svoje ćelije, a potom su uspeli da preseku rešetke na prozorima i skoče u dvorište zatvora. Milovanović je kasnije priznao da su on i Kalinić pobegli da bi se osvetili čuvarima koji su ih šikanirali, ali da nisu hteli da beže.

Serijski ubica - Kalinić priznao 20 ubistava, a teretili ga za duplo više

Sretko Kalinić je nakon sedmogodišnjeg bekstva i hapšenja u Zagrebu sredinom 2010. priznao dvadesetak ubistava, među kojima i likvidacije Ninoslava Konstantinovića kao i Zorana Vukojevića Vuka, svedoka-saradnika u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Takođe je priznao ubistvo jednog mladića iz Pljevalja koji je upucan umesto prave mete, Ivana Delića. Na listi njegovih žrtava su Todor Gardašević, Sredoje i Zoran Šljukić, Zoran Uskokovića Skole, Miloš Stevanović, Jovan Guzijan, Rade Cvetić i Ivica Nikolić.
Kako su srpski policajci likvidirali američku DEA iako su bili na istom zadatku pogledajte OVDE.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz zatvora
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA