Najnovije

DUŠAN SILNI: Lajović srušio Del Potra!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu pošto je danas pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 3:6, 6:4, 7:6.

Dušan Lajović Foto: TSS

Lajović je do svog prvog četvrtfinala na turnirima iz masters serije stigao posle dva sata i 17 minuta igre.

Obojica tenisera su na početku meča bila sigurna na svoj servis, ali je posle rezultata 3:3 Argentinac pojačao tempo i stigao do brejka i vođstva od 4:3. Del Potro je bez mnogo problema osvojio i naredna dva gema i poveo sa 1:0 u setovima.

Slična situacija viđena je i na početku drugog seta, prilika za brejkove nije bilo, a onda je srpski teniser u sedmom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:3. Argentinac je u narednom gemu imao dve prilike da odmah uzvrati, ali se Lajović odbranio i dobrom igrom stigao do 1:1 u setovima.

Lajović je sjajno počeo i odlučujući set, odmah je oduzeo servis protivniku, ali je šesti teniser sveta već u narednom uzvratio istom merom.

U nastavku seta viđena je ujednačena igra, pa je pobednik rešen u taj-brejku.

Nakon nekoliko grešaka Lajovića, Del Potro je poveo sa 4:0 i izgledalo je da je sve rešeno, ali se srpski teniser nije predavao, uspeo je da osvoji narednih pet poena i preokrene na 5:4, a potom i da prvi stigne do meč lopte. Lajović nije iskoristio prvu, ali jeste drugu meč loptu za veliku pobedu i plasman u četvrtfinale.

Naredni protivnik Lajoviću biće Kevin Anderson iz Južne Afrike koji je u osmini finala u dva seta bio bolji od Nemca Filipa Kolšrajbera.

(Izvor: Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA