Najnovije

MARKOVIĆ ODLUČNO: "Ako napadač na novinarku ne bude uhapšen, biće smena!"

Premijer Crne Gore Duško Marković ponovo je osudio napad na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić i upozorio da će, ukoliko napadač uskoro ne bude uhapšen, uslediti kadrovske promene.

Duško Marković (Foto: Jutjub)

- Odlučno osuđujem taj kukavički čin, kao atak na nezavisne medije. Nezavisni novinari su produžena ruka svakog demokratskog sisitema - kazao je Marković na proslavi Dana Evrope u Tivtu.

On je naglasio da će "direktori i rukovodstvo službi koji su u nadležnosti Vlade biti menjani sve dok ne nađemo one koji su sposobni da rešavaju ovakve i slične kriminalne slučajeve", prenosi crnogorski portal "cdm.me".

- A za one starešine i rukovodioce koji nisu u Vladinoj nadležnosti, javno ću zahtevati preispitivanje i njihove odgovornosti, odnosno sposobnosti kod drugih grana vlasti koje su nadležne za njihov mandat - poručio je crnogorski premijer i dodao da će sigurnost novinara i građana biti "mera našeg poverenja i podrške onima koji su najodgovorniji za rad i rezultate institucija".

On je naglasio da u trenucima kada se slave "tekovine slobode i demokratije", treba pokazati odlučnost, ali i sposobnost odbrane tih vrednosti kada su ugrožene.

Predstavnik Crne Gore na Evroviziji ispričao kretenski vic na račun bolesne dece. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Donald Tramp gura Duška Markovića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA