Najnovije

O OVOME NIJE MISLIO: Mejova objasnila Trampu kakav problem ima Zapad zbog sankcija Iranu

Američki predsednik Donald Tramp i britanska premijerka Tereza Mej saglasili su se danas da bi trebalo razgovarati o tome kako će povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom pogoditi kompanije koje posluju u toj zemlji.

Mej i Tramp (Foto: Jutjub)

"Premijerka je pomenula moguć udarac sankcija SAD na kompanije koje trenutno rade u Iranu. Dogovorili su se da o tome razgovaraju", saopštila je portparolka Mejove, prenosi Rojters. Ona dodaje da je Mejova, u telefonskom razgovoru, rekla Trampu da će Britanija i njeni partneri ostati posvećeni tome da se nuklearni sporazum poštuje što je više moguće, kako bi sprečili Iran da razvije nuklearno oružje.

Agencija podseća da je Iran već saopštio da je nuklearni program namenjen isključivo u mirotvorne svrhe. Mejova i Tramp takođe su osudili raketne napade Irana na izraelske snage i podržali pravo Izraela da se brani. "Složili su se da bi sve strane trebalo da se smire, kao i o tome da se razgovara o destabilizujućoj ulozi Irana u regionu", rekla je portparolka britanske premijerke.

Pročitajte OVDE šta je to upravo obelodanjeno u Kairu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tereza Mej traži zeleno svetlo za napad na Siriju!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA