Najnovije

Predstavljen roman "Smrt u belom mantilu", Marije Gojković: Opipaj puls i shvatićeš koliko si srećan

Promocija romana Marije Gojković "Smrt u belom mantilu", održana je 10. maja u SKC-u, u Delfi kafeu. Na promociji su pored autorke govorili i Maja Volk koja je bila jedan od recezenata, Sašenka Mirković ispred udruženja  "Dečje srce", psiholog Violeta Zoraja, glumac Milo Lekić  koji je pročitao recenziju Vanje Bulića, koji je nažalost bio sprečen da prisustvuje.

Smrt u belom mantilu (Foto: Promo)

Prisutnima se obratila i direktorka Emotions Books brenda Aleksandra Stefanov. Ipak, ono što je najviše dotaklo puibliku to je čitanje odlomaaka dve poznate glumice Dragane Mićalović i Zinaide Dedakin, koje su izmamile suze prisutnima.

Glavna junakinja romana je mlada devojka, koja je obolela od leukemije i susreće se sa svim problemima zdravstvenog sistema, ali i sa činjenicom da se njen život drastično menja. Dok se bori da preživi, dečko u koga je ludo zaljubljena je ostavlja, a pored toga ostaje i bez posla. 
Ipak njena borba i želja da pomogne durgima i u najtežim trenucima, vraća veru i njoj samoj i drugima. Ovo je iako bolno i potresno  štivo, na kraju ipak pozitivna priča o saosećajnosti i spremnosti čoveka da pomogne drugom čoveku.

Dragana Mićalović i Zinaida Dedakin su sve prisutne ostavile bez daha, čitajuči odlomke romana "Smrt u belom mantilu" i same istakle koliko je važno slaviti život što i sam slogan knjige govori  "opipaj puls i shvatićež koliko si srećan".

Milo Lekić je istakao kako ovo delo zaslužuje ekranizaciju i preneo zapašanja Vanje Bulića koji je istakao da je ovo delo pisano u slavu života.

Maja Volk je naglasila da je veoma raduje autorkina hrabrost i izrazila veru da će ovaj roman podići prašinu i izazvati buru u javnosti.

Violeta Zoraja istakla je da je ovo delo posmatrala i kao psiholog i kao običan čovek.  Ona je rekla da je kao psiholog imala utisak da sluša svog klijenta, a kao čovek da ju je knjiga navela na mnoga razmišljanja.

Sašenka Mirković istakla je važnost delovanja humanitarnih akcija, ali i zahvalnost što je jedno  takvo delo ugledalo svetlost dana.

Prisutnima se obratila i Aleksandra Stefanov, naglasivši da od knjige "Smrt u belom mantilu", mnogo očekuje i da je ovo samo početak.

Prisutnima se na kraju obratila i sama autorka, kojoj je ovo treći roman i naglasila važnost pripovedanja o društveno odgovornim temama .

Voditelj programa bila je Violeta Dimitrić koja je naglasila da autorka deluje kao nežna pahuljica, a da se zapravo u njoj krije velika snaga i hrabrost, kao i spremnost da se uhvati u koštac sa teškim temama.

Autorka romana od ranije je poznata publici po svojim knjigama "Prodata" i "Beleg na duši", kao i po pisanju scenarija za seriju "Sinđelići".

Knjigu možete proučiti putem interneta ili kupiti u svim Delfi knjižarama.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Marija Gojković je i autor i voditelj emisije “Forum” na Narodnoj televoziji, pogledajte njen intervju sa Stankom Pejović.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA