Najnovije

BEZ IZNENAĐENJA: Krstajić u FIFA poslao spisak "orlova" za Mundijal u Rusiji

Selektor Srbije Mladen Krstajić poslao je Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) spisak od 35 igrača koji će konkurisati za nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali ga nije objavio u javnosti.

Mladen Krstajić foto: FSS

- Dogovorili smo se u Savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju. Nema iznenađenja, imamo to što imamo. Dodali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se priključe A timu - rekao je Krstajić za "Sportski žurnal".

Svetsko prvenstvo u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula, a 10 dana pre početka takmičenja on će morati da skrati spisak na konačnih 23 koji će učestvovati na Mundijalu.

Krstajić je otkrio da su na spisku povređeni doskorašnji kapiten Branislav Ivanović i Matija Nastasić, za koga je pre nekoliko dana sportski direktor reprezentacije Goran Bunjevčević rekao da neće biti spreman za turnir.

- Bane se oporavlja, razgovarao sam i sa Matijom i verujem da će i on biti spreman za okupljanje - rekao je Krstajić.

On je kazao da svako poziv u reprezentaciju treba da shvatu kao privilegiju.

- Nikad nikome nisam zamerio. Nisam zamerio ni (Miroslavu) Đukiću kad me je u Nemačkoj sklonio (prijateljska utakmica sa Nemačkom). Dva puta sam sklonjen i dva puta sam se vraćao. Nisam sujetan i nisam shvatao to kao da me neko voli, nego da u tom trenutku nisam bio dovoljno kvalitetan za selektorov izbor. To je tako, poziv u reprezentaciju treba shvatiti kao dolazak među najbolje igrače.

Srbija će se za Mundijal spremati u Austriji od 2. do 9. juna, a odigraće dva kontrolna meča sa Bolivojom i Čileom.

Selekcija Srbije će u Rusiji igrati u Grupi D sa Kostarikom (17. jun, Samara), Švajcarskom (22. jun, Kalinjingrad) i Brazilom (27. jun, Moskva).

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA