Najnovije

ŠIROKO: Rusija pravi novi mega projekat, tri puta skuplji od Krimskog mosta!

Železnički most na Sahalinu koji će povezati ostrvo sa kontinentalnim delom Rusije biće 3,5 puta skuplji od Krimskog mosta, piše „Komersant“, pozivajući se na preliminarne procene Ruskih železnica.

Sahalin (Foto: Jutjub)

Prema dokumentima kompanije, put će se protezati od Selihina u Habarovskom kraju, kroz najuži deo Tatarskog moreuza, do Niša na Sahalinu. Most će biti dugačak šest kilometara, dok će ukupna dužina puta iznositi 585 kilometara.

Vrednost projekta, prema procenama Ruskih železnica, iznosiće 543,3 milijardi rubalja, do čega će za most otići 252,8 milijardi rubalja. Još 90 milijardi rubalja će biti potrošeno za železničke pruge na Sahalinu i skoro 100 milijardi rubalja za dubokovodni terminal u Iljinskom, odakle će ugalj biti transportovan vozovima.

U kompaniji su naglasili da su parametri „preliminarni“, dok se projekat nalazi u fazi izrade. Građevinski radovi počeće 2019. godine.

Kako navode eksperti lista, most na Sahalinu će po kilometru biti 3,5 skuplji od Krimskog mosta. To se objašnjava trusnim terenom, kompleksnim inženjersko-hidrološkim uslovima, nepristupačnošću terena i geografskom pozicijom na krajnjem severu.

Pročitajte OVDE kako na Krimski most reaguje Evropa.

Izvor: komersant.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte projekat Sahalinskog mosta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA