Najnovije

VLADAR SVETA ODLUČUJE? Evo kako Kina drži SAD "u šaci"! A bude li ćutala to će biti dokaz da...

Mnogo je videa i tekstova na temu postoji li svetska teorija zavere i "vladar sveta". Hrvatski novinar Ratko Martinović, iskusan je u ovom polju, ne samo zato što je intervjuisao poznate autore poput Dejvida Ajka, Vilijama Pola Janga, Maksa Igana, Rika Simpsona i brojne druge. Napisao je knjige "Svjetske misterije i tajne", "Subliminalne poruke", "Društveni inženjering" kao i roman "Kaleidoskop".

Ilustracija (Foto: Sinhua/Pravda)

- Samo naivni mogu da veruju da su teorije zavere mašta! Zavera predstavlja događaj kada se dvoje ili više ljudi dogovara iza zatvorenih vrata koje se tiče celokupne situacije u svim sferama društva i života, a ostali ne znaju. Društveni inženjering nije nikakkva teorija, jer apsolutno je nemoguće upravljati kompleksnim sistemom na temelju slučajnog niza događanja ako nema predumišljaja, odnosno zavere, jer bez nje, nema ni samog društva, kaže Martinović za Balkan Info.

On objašnjava da je teorija naziv koji je izbrisan pre 30, 40 godina, i da je afera Votergejt prva pokazala da teorija zavere veoma često bude i sama zavera, danas u desetinama slučajeva je to još očiglednije .

- Bili bi jako naivni da verujemo da nema terorija zavere. Počev od naše ulice grada, države pa do celog sveta. Votergejt je pokazao da iznad američkog predsednika postoji neko. Pa prve vesti o bespilotnim letelicama, kada je pisano da je to terorija zavere, a onda je prošlo godinu dana kada je vojska s tim izašla u javnost, danas je to normalna stvar. Ista stvar je s globalnim nadzorom. Taktika im se promenila. Ranije su ismejavali ili govorili da nečeg nema ili ne postoji, danas čekaju da govorkanja dostignu tačku ključanja a onda izađu s tim kao da je nešto sasvim normalno, objašnjava Martinović i dodaje.

- Kina je, u poslednjih 15 godina, pokazala kako se eksploatišu zemlje Trećeg sveta, čak i brže nego amerika. Ona je bukvalno asimilirala 30 odsto afričkih zemalja, sve firme koje su bile državne, rađene po američkom modelu, privatizovane su i sve su kupili Kinezi. Oni su pokupovali sve rudnike po Africi, došli su na teritoriju koju su Ameri potcenili, pokupivši im sav med. I ne samo to. Kina ako želi otvoreni sukob sa SAD može da traži povratak svoje pozajmice koja se meri trilionima dolara što bi kolapsiralo američko tržište. Ali to će biti odlično, jer ćemo onda da vidimo postoji li neki dogovor i ima li skrivenog vladara sveta, naravno ukoliko se dogodi da Kina odćuti na američke provokacije, kaže Martinović. A šta je još zanimljivo ispričao pogledajte:

Pročitajte OVDE kakva je to pubuna u NATO i ko je sprema?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Petar Čelik - Reptili vladaju svetom, u tajnim ritualima piju ljudsku krv!  

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA