Najnovije

ZAHAROVA ODGOVORILA AMERIKANCIMA: Krimski most može samo da spreči prolaz Šestoj floti!

Krimski most ne ometa saobraćaj u Kerčskom moreuzu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tokom pres konferencije koja je održana na Krimskom mostu, komentarišući saopštenje Stejt departmenta SAD u vezi sa puštanjem saobraćaja na ovom mostu.

Zaharova (Foto: Jutjub)

"Stejt department je saopštio da most smeta transportu. Kakvoj vrsti transporta smeta ovaj most?" upitala je ona.
"Dugo sam razmišljala, pitala stručnjake, gledala kartu, postavljala pitanja, i onda sam shvatila šta nam je saopšteno od strane kolega iz Stejt departmenta. Naravno, da smeta. Ovaj most samo može da spreči prolaz Šestoj floti SAD, a za koji su govorili da će biti srušen pre nekoliko godina. Tu vrstu transporta zaista može zaustaviti", rekla je ironično Zaharova.

 "Sve ostalo je isključeno i samo u korist interakcije i saradnje u privredi", dodala je ona.

Juče je portparol Stejt departmenta Heder Nojert na konferenciji za novinare saopštila da izgradnja Krimskog mosta ometa transport i isporuku roba i da "ova situacija utiče na stanovništvo Krima i Ukrajine".

Ruski predsednik Vladimir Putin 15. maja otvorio je Krimski most za saobraćaj. Nastavak izgradnje željezničkog dela se nastavlja, a otvaranje je planirano za sledeću godinu.

Putin je zatražio da se domah krene u serijsku prozivodnju S 500 sistema, kakvo je reakciju to izazvavlo u SAD, pročitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Marija Zaharova Krimskom mostu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA