Najnovije

ŠOKANTNA DEŠAVANJA U PERUU: Predsednik i cela država stali iza dopingovanog fudbalera?!

Predsednik Perua Martin Viskara izjavio je danas da država treba da pomogne kapitenu fudbalske reprezentacije te zemlje Paolu Gereru u pokušaju da ukine suspenziju pred Svetsko prvenstvo.

Paolo Gerero Foto: Beta/AP

Gerero je trebalo da predvodi Peru na šampionatu u Rusiji ovog leta, ali mu je Sud za sportsku arbitražu (CAS) nedavno do januara produžio suspenziju zbog dopinga koja je isticala uoči Mundijala.

Predsednik Perua je tražio od vlade te zemlje i ambasadora te zemlje u Bernu da pomognu Gereru u pokušaju da ospori kaznu pred Vrhovnim sudom Švajcarske.

Paolo Gerero ima pravo da traži od švajcarskih federalnih sudija da prouče odluku koju je CAS objavio u ponedeljak, da mu se produži suspenzija zbog pozitivnog testa na metabolit kokaina.

Sportski sud je produžio šestomesečnu suspenziju Svetske fudbalske federacije (FIFA) na 14 meseci, zbog čega će Gerero verovatno propustiti prvo pojavljivanje Perua na svetskim šampionatima još od 1982. godine.

CAS je prihvatio da Gerero nije nameravao da pije kontaminirani čaj i da to nije dovelo do poboljšanja performansi na kvalifikaconoj utakmici sa Argentinom u oktobru. Puna presuda još nije objavljena.

Švajcarski federalni sud može da interveniše ako se zloupotrebi pravni proces, a privremena odluka bi mogla da se donese pre prve utakmice koju će Peru igrati u Rusiji 16. juna.

Reprezentacija Perua će na Svetskom prvenstvo biti u grupi sa Danskom, Francuskom i Australijom.

(Izvor: Beta)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA