Najnovije

ATOMSKI TENIS KAO U NAJSLAVNIJIM DANIMA: Rafa, u ovom trenutku, prejak za Novaka

Srpski teniser Novak Đoković završio je učešće na masters turniru u Rimu, pošto je izgubio u polufinalu od Španca Rafaela Nadala u dva seta, 6:7 (4) i 3:6.

Novak Đoković foto: Beta/AP

Nadal je do 25. pobede u 51. međusobnom duelu s Đokovićem došao posle sat i 55 minuta igre. Španac će u finalu turnira u Rimu igrati protiv boljeg iz duela između Hrvata Marina Čilića i Nemca Aleksandra Zvereva.

Đoković je dobro počeo meč protiv Nadala, već u prvom gemu stigao je do dve brejk lopte, ali nije uspeo da oduzme servis rivalu. Duge razmene udaraca donele su neizvesnu borbu u nastavku meča i čak 72 minuta igre u prvom setu. Nadal se bolje snašao, u šestom gemu došao je do brejka, a potom i vođstva od 5:2.

Delovalo je da će Španac lako privesti set kraju, ali je Novak dodatno podigao nivo igre, da bi u devetom gemu, kada je Nadal servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, napravio brejk. Set je potom otišao u taj-brejk, u kom je srpski as samo jednom uspeo da osvoji poen na svoj servis, pa je Nadal tako dobio taj period sa 7:4.

Izgubljen prvi set vidno je uticao na Đokovića koji je u drugom dva puta rivalu dopustio da mu oduzme servis i dođe do trijumfa i plasmana u finale masters turnira u Rimu.

Nadal je do brejkova došao u trećem, a potom i devetom gemu.

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA