Najnovije

"DELIJE" PROSLAVILE DVE TITULE: Zvezda ovim potezom "raspametila" navijače

Fudbalski klub Crvena zvezda pripisao je sebi šampionsku titulu iz 1946. godine, piše u pamfletu koji je večeras podeljen navijačima uoči proslave šampionske titule.

Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela foto: Beta

Zvezda je u subotu u Beogradu proslavila osvajanje šampionske titule, dodeljeni su joj pehari pred utakmicu protiv Voždovca, a navijačima je podeljen pamflet sa porukom predsednika kluba Svetozara Mijailovića koji je naveo da je Zvezda pripisala sebi titulu i da danas slavi dva trofeja, a ukupno 29. titula šampiona.

- FK Crvena zvezda u svojoj riznici ima mnoštvo značajnih trofeja, a jedan do skoro nije dobio važnost koju zaslužuje. Reč je o tituli šampiona Srbije iz 1946. godine. Sada želimo to da ispravimo i pred vama je publikacija koja ima za svrhu da javnosti više približi tu značajnu titulu koja je u rangu sa dosadašnjim - navedene su reči Mijailovića.

On je rekao da se klub obratio Fudbalskom savezu u decembru 2016. godine, kako bi dobio formalnu potvrdu i mogućnost da ozvaniči titulu, ali da do danas nije dobio odgovor, "zbog čega je pribavio odgovarajuća mišljenja i na osnovu toga doneo odluku da se titula prvaka NR Srbije u klupskoj evidenciji zavede kao titula nacionalnog ranga".

- Jasno je da smo na terenu osvojili titulu 1946. godine. Zbog toga ne treba da se čeka kako bi se priznala nama jer je ona pošteno osvojena na terenu zalaganjem i napornim radom tadašnjih prvotimaca na terenu. U formalno-pravnoj dokumentaciji države Srbije nema razloga da i nama titula ne bude priznata - naveo je Mijailović.

Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA