Najnovije

ZLOČINAČKA ALIJANSA RAZOTKRIVENA: U skladištima terorista u Siriji pronađeno oružje iz NATO zemalja (VIDEO)

Skladišta oružja proizvedenog u državama-članicama NATO-a i tajne radionice za proizvodnju eksplozivnih naprava pronašli su predstavnici ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana i sirijske vojske u istočnim delovima provincije Homs, oslobođene od terorista.

U skladištima terorista u Siriji pronađeno oružje iz NATO zemalja (Foto: Jutjub)

Podzemni tuneli militanata opremljeni su medicinskim kompleksima, kao i kamerama za držanje talaca među civilima. Sirijski demineri nastavljaju da razminiraju naselja na oslobođenoj teritoriji.

„Nalazimo se u naselju Zaa Faran u provinciji Homs, na kontrolnom posmatračkom punktu terorističke grupe Nusra front. Ovde možete videti veliku količinu gas-maski, oružja stranog porekla, uglavnom protivtenkovske rakete na navođenje“, rekao je novinarima predstavnik Centra pukovnik Andrej Nekipelov.

Prethodno je niz gradova u Homsu oslobođen od pripadnika nelegalnih oružanih formacija uz pomoć ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana. Ove teritorije prešle su pod kontrolu sirijske vlade.

U aprilu su u Dumejru sirijske vlasti pokazale oko 10.000 jedinica oružja i municije oduzetih od islamističke grupe DŽejš el islam, pri čemu je veći deo naoružanja proizveden u zemljama NATO-a. Ranije su sirijske vladine trupe u istočnoj Guti pronašle hlor i dimne bombe iz Nemačke i Velike Britanije.

Sirijska vojska nastavlja ofanzivu u južnom Damasku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Koliko su raketa i kojih oborili Sirijci prilikom bombardovanja njihove zemlje?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA