Najnovije

DODIK POVLAČI JEDINI ISPRAVNI POTEZ: Evo šta će morati da urade svi koji primaju strani novac u Republici Srpskoj!

Republika Srpska priprema Zakon prema kojem će svi koji koriste sredstva stranih vlada i stranih fondacija imati obavezu da se registruju u Ministarstvu pravde Srpske i da podnose izveštaje o korišćenju tih sredstava, najavio je predsednik Republike Milorad Dodik.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je istakao da su to neke zemlje već učinile i da je, možda, interesantno da samo bude prepisan američki zakon u tom pogledu.

"Na primer, vi ako hoćete nešto da učinite u SAD sa stanovišta podrške bilo kome tamo, prodete rigoroznu proceduru, a termin za te koji bi to radili tamo u ime neke vlade ili države, oni se nazivaju agentima", rekao je Dodik, koji učestvuje u Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Govoreći o milionima koje Velika Britanija i SAD izdvajaju za medije da bi sprečile uticaj Rusije u BiH, Dodik je rekao da je to usmereno protiv Republike Srpske.

Podseća da osim Sputnjika, nema ruskih medija na ovim prostorima, prenela je RTRS.

Smatra da bi trebalo otvoriti rusku informativnu kuću koja bi na lokalnim jezicima emitovala televizijski program koji bi pokrivao region.

"Kao što to čine N1 i Al DŽazira koji su odavno prisutni i niko više ne smatra da je to problem. A kada bi se sada pojavio ovaj oblik, da Rusi to učine, verovatno bi to izazvalo lavinu napada i na nas i na Ruse. A oni, ništa u suštini ne čine. Ako neko vrši uticaj, to su Britanija i SAD, a ne Rusija. Ali, živimo u svetu stereotipa, izvrnutih istina, lažnih vesti", istakao je Dodik.

Danas se očekuje susret Dodika i Putina u Sankt Petersburgu, više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo šta je rekao Dodik o migrantima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA