Najnovije

KONAČNO! SUD UVAŽIO LEGIJINU ŽALBU: Posle 13 godina će moći da zagrli ćerke!

Milorad Ulemek Legija dobio je pozitivan odgovor na žalbu koju je uputio poverenici za zaštitu ravnopravnosti, tako da će sada moći da ima fizički kontakt sa svojom decom, prvi put posle 13 godina.

Milorad Ulemek Legija (Foto: Jutjub)

Ulemek, koji je osuđen na više kazni od po 40 godina zatvora, žalio se da su njegovoj deci grubo prekršena prava i tražio da se ukloni staklo u sobi za zatvorske posete, jer fizički kontakt sa decom dosad nije bio moguć.

Legiju, inače, u zatvoru već 13 godina, svakog meseca, posećuje supruga Aleksandra i dovodi mu njihove tri kćerke, a on je 2014. godine nudio i informacije o slučaju Ćuruvija kako bi mogao da ih viđa u "normalnom" režimu, a ne kroz neprobojno staklo.

Legija je navodno u stalnom strahu za bezbednost svoje porodice.

U zatvoru ga je 2014. posetila i Nikolija Luković, najstarija od četiri ćerke, koju ima iz prvog braka s Majom Luković. Razgovarali su na engleskom jer Nikolija živi od rođenja u Kanadi i slabo razume srpski. Pre te posete, Legija prvu kćerku nije video sedam godina.

- Kada mu je najavljeno da će Nikolija doći, on je postao veoma nestrpljiv i maltene nije spavao. Taj susret bio je veoma dirljiv. Legija nije mogao da je zagrli, jer je od posetilaca odvojen neprobojnim debelim staklom. Komunikacija se odvijala putem interfona - rekao je tada izvor.

- Stalno se smejao i bio je veoma srećan. Komentarisao je kroz šalu kako ćerka liči na njega, ali da ima i mamine oči. Zanimao se za školu, kako joj je u Kanadi. A malo su popričali i o njenom odnosu sa majkom, pa ju je očinski savetovao šta da radi i rekao da joj majka misli dobro iako verovatno nekada pretera štiteći je - dodao je izvor.

Ubrzo posle toga, ona se sa majkom preselila iz Kanade u Srbiju.

Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, žestoko je pretučen u splitskom zatvoru, gde služi 15-godišnju kaznu zbog navodnih zločina počinjenih tokom ratnih sukoba devedesetih godina. NJega su, kako Srpski telegraf saznaje, brutalno prebili drugi zatvorenici, a uprava kaznionice i hrvatsko ministarstvo pravde na sve načine pokušavaju da zataškaju ovaj incident. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Legijina završna reč na suđenju za ubistvo premijera Đinđića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA