Najnovije

HAOS U NAJAVI: 10.000 desničara protestuje protiv Merkelove, 13 organizacija izlazi na kontramiting! (FOTO/VIDEO)

Pristalice nemačke stranke Alternativa za Nemačku (AfD) okupljaju se danas u centru Berlina na mitingu protiv vlade kancelarke Angele Merkel, dok se njihovi protivnici okupljaju na kontramitingu.

Protest u Nemačkoj (Foto: Printskrin)

Alternativa za Nemačku je postala najveća opoziciona partija u toj zemlji nakon što je osvojila 12,6 odsto glasova za ulazak u parlament prošle godine, pod uticajem sve većih osećanja građana protiv migranata i protiv establišmenta, napominje AP.

Današnji protest ove stranke koji predstavlja neuobičajeni potez za nemačke političke partije, nosi naziv "Budućnost Nemačke".

Pristalice AfD planiraju da započnu taj miting kod glavne železničke stanice u prestonici, a da ga završe kod Brandenburške kapije.

Oko 2.000 policajaca je raspoređeno po ulicama kako bi sprečilo da dođe do bilo kakvih incidenata.

U grupama koje planiraju kontramiting nalaze se umetnici i udruženje muzičkih klubova iz Berlina koji se nadaju da će "oduvati" taj skup glasnim zvucima tehno muzike.

Kako je agencija u sredu izvestila, nakon što je krajnje desničarska Alternativa za Nemačku najavila skup za danas u Berlinu, policija je saopštila da je još 13 grupa prijavilo proteste protiv AfD.

Agencija je tada prenela da se na današnjem skupu AfD očekuje oko 10.000 ljudi kojima će se obratiti lideri stranke.

Najavljeno je tada i da će se danas održati 13 kontramitinga u okolini pod sloganom "Nikad više" i "Stop mržnji, stop AfD".

Ruska vojna policija uhapsila grupu sirijskih vojnika u Damasku zbog pljačke. Snimak i fotografije možete pogledati OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raniji protesti u Frankfurtu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA