Najnovije

Heroji sa Košara i Paštrika u Donjecku: Ako ne znaš na čijoj strani treba da se boriš pogledaj čija deca ginu (FOTO/VIDEO)

Na poziv snajperiste Dejana Berića, predhodne nedelje u Donjecku je boravila delegacija učesnika herojske odbrane Kosova i Metohije od NATO agresora 1999. godine

Ilustracija (Foto: Jutjub)

U delegaciji su bili general Božidar Delić, vojnici VJ Đorđe Bojović i Dejan Petković i dobrovoljac iz Osetije Albert Andiev. U srpskoj delegaciji u svojstvu novinara u Donjecku je boravio i urednik Pravde Igor Marinković.

Na Donjeckom narodnom univerzitetu održana je tribina na temu časti i junaštva na kojoj je govoreno o NATO agresiji na Srbiju, odnosima Srba i Rusa, doborovoljcima iz Rusije koji su bili na Kosmetu i Srbima koji su došli u Donbas, i o potrebi da se kroz borbu odupre novom svetskom poretku i neofašizmu.

Pored gostiju iz Srbije, studentima i profesorima su se obratili i snajperista Dejan Berić, savetnik predsednika DNR i pisac Zahar Prilepin.

General Božidar Delić je okupljenim studentima govorio o ulozi zapadnih zemalja u uništenju Jugoslavije i pomaganju terorizma na Kosovu i Metohiji. On je upozorio da je novi svetski poredak zapravo novi fašizam, a da sad i ljudi u Donbasu osećaju svo zlo koje taj poredak donosi.

On je uputio snažnu podršku braniocima Donbasa i podsetio da jedino Srbija, u okupiranoj Evropi, nije htela Hitleru da da ni jednog vojnika za napad na Staljingrad.

Na predavanju je prikazan i film o vazdušnim udarima na Kosovu i Metohiji u kojima je upotrebljena municija sa osiromašenim uranijumom.

Albert Andiev je govorio o svom učešću u odbrani Kosova i Metohije i tome kako izabrati stranu koju ćeš podržati.

- Ako ne znaš na čijoj strani treba da se boriš pogledaj čija deca ginu i odaberi tu stranu – rekao je on dodajući da su na Kosovu i Metohiji ubijana srpska deca, a da sada u Donbasu ginu deca DNR-a.

Dejan Berić je govorio o ruskim dobrovoljcima koji su bili u ratu na Kosovu i Metohiji i zbog kojih se on našao prvo na Krimu, a zatim u Donbasu. On je jako emotivno govorio i o poginulim ratnim drugovima i o onima koji su u borbama bili ranjeni i ostali invalidi.

Tokom predavanja su napravljene jasne paralele između uništavanja Jugoslavije, a kasnije i Srbije, i onoga što se danas dešava u DNR-u i LNR-u.

Poseta branilaca Kosova i Metohije izazvala je veliko interesovanje medija i javnosti u DNR. Tokom svih susreta domaćini su pokazivali veliku zahvalnost za podršku i ljubav prema Srbiji. 

Intervju generala Božidara Delića za ruski NJuz front pogledajte OVDE.

Naručite knjigu Aleksandra Dugina "Četvrta politička teorija" putem linka...

Posted by Dnevne Novine Pravda on utorak 8. maj 2018.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pesma o junacima sa Košara.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA