Najnovije

AMERIKA PONOVO PROVOCIRA RUSIJU, OGLASILA SE ZAHAROVA: "To je protivzakonito!"

- Moskva je protestovala zbog protivzakonitog uklanjanja ruske zastave koja je stajala na zgradi koja je rezidencija generalnog konzula u američkom gradu Sijetlu - izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA)

Ona je rekla da želi da skrene pažnju na činjenicu da je Rusija, nažalost, bila prisiljena da se pre šest meseci pobuni nakon što su SAD protivzakonito uklonile zastavu Rusije sa ruske imovine u San Francisku, u kojem su zaplenjene zgrade ruske trgovinske misije i generalnog konzulata.

Zaharova je napomenula da činjenica da su prostorije, koje se decenijama koriste u diplomatske i konzularne svrhe, namerno lišene imuniteta pokreće veoma ozbiljno pitanje.

- Rusija kao vlasnik nije dala bilo kakvu dozvolu za nezakonito stupanje na rusku imovinu niti za skidanje zastava sa ovih zgrada. To su učinile osobe koje su protivzakonito ušle na našu teritoriju i koje su izvršile detaljan pretres tuđih kuća, bez prava na to - rekla je Zaharova i dodala da se nikada u istoriji rusko-američkih odnosa nije desio takav prestup Vašingtona, preneo je TASS.

Iz ruske Ambasade u Vašingtonu ranije je saopšteno da su vlasti SAD uklonile zastavu sa rezidencije generalnog konzula u Sijetlu.

U saopštenju se navodi da ovakav postupak Vašingtona predstavlja veliko kršenje međunarodnog zakona.

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp izjavio je danas da je dogovoreno vreme i mesto njegovog istorijskog susreta sa severnokorejskim liderom Kim DŽong Unom. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zaharova: Zapad ili mi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA