Najnovije

ERDOGAN: Nekim zapadnim zemljama se ne sviđa naša saradnja sa Srbijom

Ankara kvari planove Zapada da stvori krizu i nestabilnost na Balkanu, što izaziva kritike zapadnih zemalja o aktivnostima Turske u ovom regionu, rekao je turski lider Redžep Taip Erdogan.

Erdogan (Foto: Jutjub)

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron govorio u Parlamentu EU, te je nazvao Balkan sferom sukoba između interesa Evropske Unije, Turske i Rusije.

"Zapadne zemlje reaguju sa neprijateljstvom prema našim aktivnostima na Balkanu, na inicijativu i napore koje činimo u ovom regionu. Vidimo da se nekima ne sviđa naša bliska saradnja sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom. Oni pokušavaju da iskrive suštinu naših aktivnosti, jer su zabrinuti zbog toga što naša saradnja donosi plodove. Napori Turske su da poremeti njihove planove kojima nameravaju da ostvare krizu i nestabilnost, da omete sprovođenje njihovih planova u regionu", rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema Erdoganu, uprkos protivljenju Zapada, Turska nastavlja intenzivne aktivnosti na Balkanu, posebno kroz tursku Agenciju za saradnju i koordinaciju (TIKA).

Poruke sa sastanka Vučića i Erdogana pročitajte OVDE.

Izvor:vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dobrodošlica Vučiću priređena od strane Erdogana

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA