Najnovije

"MOJ NAJTEŽI DAN KAO PREMIJERKE" Ana Brnabić posle svađe sa ministrom Popovićem

Istina je da je petak bio jedan od najtežih dana za mene od kako sam ušla u Vladu i da sam rekla predsedniku Vučiću da me ovakvi dani nateraju da razmislim o svom mestu i ulozi u Vladi.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Ovako premijerka Ana Brnabić opisuje kako se osećala posle svađe na sednici Vlade sa ministrom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem.

- Mislim da je to ljudski i da je fer da se kaže. Moja ljubav prema Srbiji, vera da ova zemlja može mnogo više i bolje, i lična odgovornost da se preuzeti posao završi - da građani Srbije bolji život osete kroz svoje novčanike, karijeru, veće izbore u životu, prosperitet za svoju porodicu jesu moj motiv zašto sam prihvatila da vodim Vladu i zašto ostajem na njenom čelu. Tu je i želja da i Vlada i ja damo punu podršku Aleksandru Vučiću da provede zemlju kroz izuzetno izazovna vremena i da iz svih nedaća koje nas sada pritiskaju izađemo kao zemlja mira, stabilnosti i jednakih šansi za sve - kaže Brnabićeva.

Premijerka Brnabić i ministar Popović sukobili su se prekjuče na sednici Vlade nakon što je ministar tvitom pozvao da se spreči distribucija hrvatske dečje gej slikovnice u Srbiji. Cela zavrzlama nastala je kada je Popović na Tviteru kritikovao distribuciju hrvatske slikovnice „Moja gej obitelj” u Srbiji, uz reči da se u vreme kada se država bori za natalitet „mora stati na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata”.

Premijerka Brnabić ističe da nema ništa protiv toga da ministri imaju svoje mišljenje, ali da se zalaže da se sve raspravi u okviru Vlade.

- Da ne bude zabune, uvek sam ohrabrivala i nastaviću da ohrabrujem članove Vlade da kažu šta misle o bilo kojoj temi, nezavisno od toga da li se slažemo ili ne, ali da to čine na sednicama Vlade da bismo, pod jedan, pred građane izašli sa proverenim i punim informacijama i jedinstvenim stavom, a pod dva, da ne bismo sami otvarali nove teme u trenucima kada treba da budemo potpuno fokusirani na teške teme koje su nam već na stolu - kaže ona.

Ana Brnabić kaže da su svi članovi Vlade tu zbog građana, a ne obrnuto. - Građani nisu naši psihijatri, pa da osećamo potrebu da im saopštimo svaki naš stav, unutrašnje razmišljanje ili dilemu. Naš posao zahteva stalnu, nepodeljenu pažnju da rešavamo otvorena pitanja i zemlju vodimo napred. Naš posao nije rijaliti u kome ćemo učiniti sve za malo medijske pažnje. Moramo da naučimo da biramo reči. Nema nikakve potrebe da se o senzitivnim temama u javnosti govori tako da se drugi vređaju ili dovode u situaciju da se osećaju kao građani drugog reda. Ova vlada treba da promoviše toleranciju i prihvatanje prava na drugačije mišljenje, ali da u iskazivanju drugačijeg mišljenja ne vređa nikoga - kaže premijerka.

Ona dodaje da je na ovu temu sada stavila tačku. - Principi kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti i međusobno poštovanje ostaju moja načela kojima ću voditi Vladu i na čemu ću insistirati kod svih članova Vlade i dalje - zaključuje Ana Brnabić.

Ministri odbrane i rada Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević demantovali su navode u medijima da je premijerka Ana Brnabić ponudila svoju ostavku i dodali da u Vladi Srbije nema sukoba.

Vulin je nakon skupa „Balkan - zona mira, razumevanja i dogovora” kazao novinarima da se na sednici Vlade to nije desilo.

- Svaki ministar ima svoje mišljenje kao i predsednica Vlade, ali imamo pravo samo na jednu politiku, a to je politika očuvanja državnog jedinstva, prosperiteta. Sve ostale razmirice, različiti pogledi na svet, pa svi ih imamo, tako da ovome ne bih pridavao značaj - kazao je Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da u Vladi Srbije nema sukoba i da se njen kvalitet zasniva na odlukama koje se demokratski donose. - Da li mislite da postoji sukob u Vladi i da bi predsednica koja vodi Vladu zbog sitnih i različitih mišljenja nudila ostavku? Vlada je iznad svega toga - kazao je Đorđević.

Zorana i Jadranka lete iz Vlade. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić o poslovanju Er Srbije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA