Najnovije

AMERIČKA VOJSKA U PANICI: Nemamo zaštitu od „Kindžala“ (VIDEO)

Američka vojska zabrinuta je zbog informacija da će ruski lovci-presretači MiG-31 početi da koriste hipersonične rakete „Kindžal“, piše portal „Militari voč“.

Kinžal (Foto: RIA)

Vest da je deset aviona MiG-31 sa „kindžalima“ spremno za upotrebu „u zavisnosti od situacije“ objavio je 5. maja zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov.

Prema rečima nekoliko visokih zvaničnika u Pentagonu, Sjedinjene Američke Države nemaju nikakvu efikasnu zaštitu od ovog ruskog hipersoničnog oružja. Na primer, američka odbrambena sredstva ne mogu da presreću rakete koje razvijaju brzinu od više od tri maha (brzine zvuka), dok „kindžali“ mogu da lete brzinom od 10 maha, piše portal.

Vojni zvaničnici takođe ističu da SAD nisu sposobne da se nose čak ni sa sovjetskim subsoničnim raketama porodice „Skad“.
Raketu „Kindžal“ prvi put je predstavio predsednik Rusije Vladimir Putin 1. marta u obraćanju Saveznoj skupštini. Ruski lider je rekao da je ova raketa nedostupna za sve postojeće sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane.

Avion MiG-31 je optimizovan za nošenje ekstremno teških raketa, a njegova velika brzina je odlična za postavljanje „Kindžala“. Lansiranje rakete se odvija na visini od više od deset kilometara. On obara ciljeve na rastojanju od oko 2.000 kilometara, što premašuje domet protivvazdušne odbrane potencijalnog protivnika.

Putin se sprema za Hladni rat. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA