Najnovije

O TOME SE NE PRIČA U MEDIJIMA! Asad u intervjuu otkrio ko i kako podržava teroriste u Siriji

Sirijski predsednik je izjavio da su zapadne države direktno odgovorne za nastavak rata u Siriji, dok Rusija i Iran ne žele da se mešaju u konflikt i diktiraju svoje uslove.

Bašar al Asad (Foto: Jutjub)

Sirijski predsednik Bašar Asad je rekao da je isporuka PVO sistema S-300 Siriji vojno pitanje o kojem se ne razgovara sa medijima, stoji u njegovoj izjavi za "Dejli mejl".

„O S-300, zašto su to objavili, a zatim prestali da govore o tome? Bolje pitajte ruske činovnike. To je politička izjava, oni imaju svoju taktiku. Da li su oni slali, da li će slati ili ne, to je vojno pitanje i mi o tome ne govorimo“, rekao je Asad.

Sirijski predsednik je izjavio da su zapadne države direktno odgovorne za nastavak rata u Siriji, dok Rusija i Iran ne žele da se mešaju u konflikt i diktiraju svoje uslove.

„Uvek sam govorio da možemo da rešimo konflikt za manje od godinu dana. On nije komplikovan. Zakomplikovalo ga je mešanje spolja. Što više idemo napred, to teroristi dobijaju veću podršku Zapada“, rekao je lider Sirijske Arapske Republike.

Prema rečima Asada, Sirija vodi borbu protiv terorista koje „podržavaju britanske, francuske i američke vlasti i njihove marionete“.

"Rusija i Iran, za razliku od zapadnih država, ima drugačiji pristup tom konfliktu", naglasio je predsednik Sirije.

Pogledajte i snimak mreže podzemnih tunela koju je sirijska armija otkrila na severu Homsa OVDE.

„Politika, ponašanje i vrednosti tih zemlja se ne svode na mešanje i diktiranje uslova. Oni to ne rade“, istakao je Asad.

 

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA