Najnovije

KONAŠENKOV: U Siriji se sprema novi hemijski napad-provokacija

Portparol ruskog Ministarstva odbrane - general Igor Konašenkov - rekao je danas da su pripadnici Slobodne sirijske armije doneli kanistere sa hlorom u jedno naselje u sirijskoj provinciji Deir ez-Zor i da spremaju novu provokaciju. U vidu još jednog hemijskog napada na civile.

Konašenkov (Foto: RIA)

Naveo je da, prema informacijama iz nezavisnih kanala, komanda Slobodne sirijske armije, uz pomoć pripadnika američkih specijalnih snaga, priprema seriju provokacija uz upotrebu toksične supstance u toj sirijskoj provinciji.

Ministarstvo odbrane RF je upozorilo da će video-snimak upotrebe hemijskih supstanci biti iskorišćen kao povod za napade koalicije na čelu sa SAD na sirijske institucije.

Istovremeno je ruski Centar za mirenje sukobljenih strana u Siriji saopštio da je izbeglički logo Rubkan, koji se nalazi pored američke vojne baze Al Tanf, postao utočište za teroriste i pobunjenike koji ratuju protiv vladinih snaga.

Upozorio je da iz tog logora dobijaju pojačanja terorističke formacije koje ratuju u centralnoj Siriji.

Pogledajte OVDE šta je ostalo od džihadista kada ih je sa 6 kilometara pogodio antitenkovski projektil. Upozorenje: Sadržaj je uznemirujuć.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Asad u intervjuu otkrio ko i kako podržava teroriste u Siriji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA