Najnovije

MIHAJLOVIĆ: Šešelj Vučiću priprema neko zlo

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada Srbije neće promeniti strateški pravac zemlje, a to je Evropska unija, ali i da svi koji vode zemlju treba jasnije da pokažu takvu politiku i istakla da "na osnovu ponašanja Vojislava Šešelja smatra da on priprema neko zlo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću".

Zorana Mihajlović (Foto: Jutjub)

“Treba da izbegavamo situacije u kojima pre podne hoćemo u EU, a popodne sa Rusijom. Niko nama ne brani da sarađujemo sa Rusijom, niko nijednom Srbinu ne može da oduzme pravo da voli Rusiju i da nas natera da poništimo istoriju. Ali, vođenje države je racionalan posao, politika se vodi iz glave, a ne iz srca! Rusija će uvek biti u srcu, a glava kaže - Evropa i zapad”, rekla je Mihajlović u intervjuu Blicu.

Srbija želi kompromis o Kosovu, ne zato da bismo dobili nekakvu kartu za brži ulazak u EU, već zato što od rešenja ovog pitanja zavisi budućnost Srbije, istakla je Mihajlović.

“Zamrznuti konflikt na Kosovu zamrznuće Srbiju, koja neće moći da se razvija. Neće rešenje da nam donesu ni Rusija ni Amerika, to moramo sami. Ili možemo da čekamo da nam nešto padne s neba sve dok i poslednji Srbin ne ode s Kosova”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla i da na osnovu ponašanja Vojislava Šešelja smatra da on priprema neko zlo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“Pažljivo gledam šta radi Vojislav Šešelj. I ne mogu da se otmem utisku da Šešelj sprema neko zlo Vučiću! Jer kako drugačije tumačiti njegove opasne nacionalističke provokacije i posete ubicama premijera Đinđića. Nismo valjda zaboravili da je Šešelj igrao šah s ubicama Đinđića u Šilerovoj, da je iz Haga naručio atentat na Tomislava Nikolića”, navela je ona.

"A sad čeka Legiju i Zvezdana da brane Kosovo! Koga je Šešelj branio, taj danas ne živi u svojoj kući. Nadam se da oni čiji je to posao vide kuda ovo vodi. Znam da Šešelj neće da stane, da će biti sve opasniji, jer vidi da sledeće izbore sa podrškom kakvu ima neće preživeti”, dodala je Mihajlović.
Svi rezultati u “Zoraninom kalendaru”

Na pitanje o mogućoj rekonstrukciji Vlade i kako ocenjuje napise da bi i ona mogla da bude rekonstruisana, Mihajlović odgovara da je odavno prestala da broji koliko puta su je do sada smenili, sa i bez rekonstrukcije.

“Tu sam gde su me postavili Aleksandar Vučić i SNS, kao što su postavili i sve druge u Vladi. Imam obavezu da radim svoj posao najbolje što mogu. Evo, povodom godišnjice rada Vlade napravili smo spisak onoga što smo uradili za 12 meseci. I u tom 'Zoraninom kalendaru', kako ga zovu moji saradnici, pobrojano je više od 120 različitih stvari: od novih 55 km auto-puta, dva nova mosta na Dunavu i Drini, 200 kilometara obnovljenih pruga, Srbija je 10. na svetu po građevinskim dozvolama i još mnogo drugih stvari. Zato - da vidimo rezultate, pa da odlučujemo”, kaže Mihajlović.

Potpredsednica Vlade govorila je i o svom odnosu sa ostalim ministrima i premijerkom Anom Brnabić.

“Dosta je onih koji, svako iz svojih interesa, u svakoj mojoj reči, postupku i pogledu traže nekakav sukob sa drugim članovima Vlade. NJima ne mogu da pomognem. Moj posao je da radim, a oni neka tumače šta god žele. Dobro je što je premijerka pitanje infrastrukture stavila u prvi plan, jer stalno govorim da nema boljeg načina za rast privrede od ulaganja u infrastrukturu. Vlada je jedinstvena, što će nam i te kako trebati u narednom periodu, pre svega zbog pitanja Kosova”, rekla je Mihajlović.

Haradinaj: Vojska Kosova ima podršku Srba, više o tome OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šešelj: Zorana Mihajlović nosi iste gaće 15 dana

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA