Najnovije

POLICIJSKA REPRESIJA IZAZVALA BES: Narod nije uplašen, sledi radikalizacija protesta? (VIDEO)

Masovna akcija srpske policije koja je imala za cilj slamanje protesta zbog poskupljenja goriva mogla bi da ima upravo suprotnu reakciju. Hapšenje i kažnjavanje ljudi, policijsko razbijanje blokada i odnošenje automobila nateralo je inicijatore protesta na novu strategiju.

Protest kod Kule (Foto: Pravda)

Na grupama na društvenim mrežama, preko kojih se organizuju skupovi, poručeno je da će se protesti održavati isključivo u popodnevnom satima od 17 časova. Takođe demonstrantima je poručeno da ne blokiraju saobraćajnice pojedinačno već da se okupe negde u blizini a onda grupno izađu na raskrsnicu ili saobraćajnicu kako bi izbegli privođenja.

Najavljena je i radikalnija i duža blokada saobraćajnica, a prema nekim predlozima na meti blokada bi se mogle naći i rafinerije goriva i neke državne institucije. 

Podsećamo da je policija juče hapšenjima sprečila blokadu saobraćajnica u Beogradu, upotrebom sile je probijena i blokada u Liparu kod Kule, ali je protest uspeo velikom broju gradova u Srbiji. U leskovcuu su demonstranti pokazali solidarnost i skupili novac zaplaćanje kazni koje je policija pisala pojedinim vozačima koje su zasutavili vozila.

Zbog policijske represije građani su na različite načine pokušavali da izbegnu kazne pa su u Inđiji sporo vozili traktore umesto da blokiraju put, u Kragujevcu je narod išao u krug po pešačkom prelazu, a u Grockoj su zaustavili automobile, postavili trougao, obukli flurescentne prsluke i “popravljali” svoje automobile na Smederevskom putu.

Vodeći mediji prećutali su ove proteste, a demonstranti sa pravom ukazuju na snažnu cenzuru i prikrivanje istine o situaciji u Srbiji. Sa druge strane mediji bliski vlasti tvrde da iza protesta stoji opozicija. Ostaje da se vidi šta će se dešavati narednih dana.

Kako je poslanik SNS razbesneo demonstrante pogledajte OVDE. Nasilno probijanje blokade od strane policije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rusima je koncept izdaje Kosova zbog većih plata nerazumljiv.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA