Najnovije

ŠTA JE SAD OVO? Tramp potvrdio Putinove reči: "Krim pripada Rusiji!"

Američki predsednik Donald Tramp je liderima G7 u Kanadi rekao da Krim pripada Rusiji jer svi stanovnici tog poluostrva govore ruski - objavio je onlajn list BuzzFeed News, pozvavši se na svoj "diplomatski izvor".

Putin rekao, Tramp potvrdio (Foto: Sinhua/Pravda)

Tvrdi i da je predsednik SAD doveo u sumnju svrsishodnost podrške koju vodeće zapadne zemlje pružaju Ukrajini. Pritom je naglasio da je „jedna od najkorumpiranijih zemalja u svetu“.

List naglašava da još nije jasno da li se Tramp šalio povodom Krima, testirao lidere ostalih zemalja iz Velike sedmorke, ili najavio radikalnu promenu politike SAD prema i Rusiji i Ukrajini.

Ako povodom ovoga i mogu biti sumnje (da li je „izvor“ verno preneo reči američkog lidera ili nije), to nije slučaj sa ovim što je sam rekao u intervjuu Fox News.

A rekao da se zalaže za povratak Rusije u G7, odnosno za obnovu formata G8, zato što bi tako lakše „rešavao međunarodne probleme.

Pritom je bio i otvoren i jasan:

- Potrošili smo na samitu (u kanadskom gradu La Malbeu) bezmalo četvrtinu vremena na Rusiju. Stoga sam sebi rekao: "Zar onda ne bi bilo bolje da je Rusija ovde?" Dok smo bili za večerom, da je pored mene sedeo Vladimir Putin, ja bih mu rekao: "Da li biste bili ljubazni da se povučete iz Sirije? Ili: da li biste bili dobri da se povučete iz Ukrajine?"

Carski Putinov potez posle gola na prvoj utakmici Mondijala pogledajte OVDE.

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tremp je tražio da se Rusija vrati u G7 jer “ionako 70 odsto vremena pričaju o njoj”, više o tome pogledajte ispod:

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA