Najnovije

USEVI TOTALNO UNIŠTENI: Srpski seljaci očajni, stradao celokupan rod, a evo gde je bilo najgore

Noć koja je za nama bila je jedna od najgorih koje srpski poljoprivrednici pamte. Svi oni koji su nešto zasadili i od toga žive godinama, decenijama, noćas su bdili pored prozora, nadajući se da jutro neće biti tako crno.

Kuća kao posle bombardovanja (Foto: Jutjub)

Kada se razdanilo, njima se smračilo. Neverica, nemoć, ali i strah od nove nepogode, dok čekaju da dobiju tačnu procenu štete. A ona je i bez konačnih cifri jasna i totalna.

Tukao je grad ovog poslednjih mesec dana, ali nikad kao sad. Ove ledenice sravnile su sa zemljom nejake stabljike.

Polupani su crepovi na krovovima, razbijeni prozori, a o usevima da i ne govorimo. Pšenica, suncokret i ostali usevi su stoprocentno stradali. Takođe, velike količine vode su po ulicama i u kućama. Polomljene su grane na drveću, ali su i cela stabla iščupana iz zemlje.

Samo u Topoli, čuvenom voćarskom kraju, stradali su usevi na 6.500 kvadratnih metara. A iza sudnjeg dana ostao je čovek da se bori i živi sa posledicama.

Najveća šteta zabeležena je u selima oko Užica i Velike Plane, Priboja, Požarevca gde je nevreme nanelo veliku materijalnu štetu gotovo svim domaćinstvima. Stradao je, možda i najviše, Lozovik, mestašce pored Velike Plane.

Meštani kažu da ne pamte poslednjih 50-60 godina ovakvo nevreme. Ništa ne pomaže ni to što je država u sredu, preko Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ispalila 1.164 protivgradnih raketa.

Posledice katastrofalnog nevremena u Užicu pogledajte .

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA