Najnovije

SPEKTAKL U SOČIJU BEZ POBEDNIKA: Čudesni Ronaldo het-trikom doneo remi Portugaliji protiv Španije (VIDEO)

Fudbaleri Španije i Portugala odigrali su nerešeno u trećem meču drugog dana Mundijala u Rusiji rezultatom 3:3.

Ronaldo u prodoru (Foto: Jutjub)

Početak meča u Sočiju kao da je najavio spektakl. Već u 3. minutu dosuđen je penal za Portugaliju, posle starta Naća nad klupskim saigračem iz Reala Kristijanom Ronaldom.

Portugalac je pao posle kontakta, a sudija Đanluka Roki je pokazao na belu tačku. Kristijano Ronaldo je sa penala poslao lopta u jednu, a De Heu u drugu stranu. Kristijano Ronaldo je tako postao tek četvrti fudbaler koji je postigao gol na četiri uzastopna Svetska prvenstva. Pre njega to su učinili samo Pele, Uve Zeler i Miroslav Klose. 

Španci su posle primljenog gola preuzeli kontrolu nad utakmicom, napadali su u talasima, a konačno su izjednačili, i to prelepim golom Dijega Koste, posle solo akcije. Portugalci su se nadali da će VAR tehnologija poništiti gol jer je Kosta imao kontakt sa Pepeom, ali nije bilo signala za sudiju Rokija.

Posle izjednačenja, Španci su krenuli i po preokret, a malo je nedostajalo da do njega dođu već u 26. minutu. Isko je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta pogodila prečku, a zatim i pala na gol liniju. Delovalo je da će se poluvreme okončati rezultatom 1:1, ali je u 44. minutu Portugalija ponovo povela. Kristijano Ronaldo je raspalio po lopti sa dvadesetak metara, delovalo je da će De Hea to rutinski odbraniti, ali mu je lopta proklizala kroz ruke i završila u mreži. 

Španci su u drugom poluvremenu pritisli od starta, a do potpunog preokreta su stigli za samo tri minuta. Prvo je posle odlično uigrane akcije iz slobodnog udarca strelac bio Dijego Kosta, a onda je pravom bombom preokret doneo Naćo. Defanzivac je raspalio po lopti sa 20 metara, a ona se zakoprcala u mreži iza leđa Ruija Patrisija.

Delovalo je tad da će Španci pobediti, ali je u 88. minutu Kristijano Ronaldo ponovo stupio na scenu. Portugalac je spektakularnim golom iz slobodnog udarca sa 20 metara ponovo matirao De Heu i tako spasio saigrače poraza. Ronaldo je postao prvi igrač na tekućem SP koji je bio višestruki strelac i već sad je istakao kandidaturu za Zlatnu kopačku.

Detalje sa današnje utakmice Irana i Maroka saznajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA