Najnovije

BRUKA U DEMOKRATSKOJ STRANCI: Bez kvoruma na Glavnom odboru, nisu mogli da izaberu organe stranke

Na prvoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke od kada je izabran za predsednika stranke, Zoran Lutovac nije imao kvorum zbog čega nije izabran Izvršni odbor. Na dnevnom redu bile su tri tačke - predlog odluke o učešću u formiranju opozicionog saveza, izbor organa Demokratske stranke i kao treće pitanja i predlozi. Kada je izglasana prva tačka, takođe bez kvoruma, ali na šta niko nije imao primedbe, Lutovac je odlučio da ostale tačke skine sa dnevnog reda, da bi izbegao neprijatnost da neko od prisutnih traži da se prebroje prisutni.

Lutovac (foto: printskrin)

Lutovac je imao nameru da Izvršni odbor bira lično bez konsultacija sa odborima u Vojvodini, Srbiji i Beogradu. Iako su mu pojedini funkcioneri danima unazad najavljivali da neće glasati za njegov predlog ili da će ga bojkotovati, on nije hteo da odustane.

- Nikada se nije dogodilo da predsednik sam bira Izvršni odbor. To ni Tadić nije radio u vreme najveće moći. Ne radi se to na osnovu simpatije, već na osnovu rada, rezultata... Zato je DS drugačija od ostalih stranaka - navodi izvor iz vrha stranke.

Naš sagovornik kaže da se nikada u istoriji nije dogodilo da na prvoj sednici Glavnog odbora posle izbora novog predsednika, nema kvoruma. Sve je izgledalo tužno. Sednica je trajala sat vremena i samo tri govornika su bila. Ranijih godina godina bilo je po 20 govornika, a sednice su trajale četiri sata, nekad i više.

Zbog nedostatka kvoruma nije mogla da bude konstatovana ostavka altuelnog predsednika IO Radoslava Milojičića Kene zbog čega će on i postojeći izvršni odbor nastaviti da obavljaju posao koji su radili i do sada, sve dok Lutovac ne obezbedi kvorum ili ne popusti pred većinom i prihvati njihove presloge za članove pomenutog tela.

Da su saznanja tačna vidi se i iz zvaničnog saopštenja DS nakon sednice, u kome se ni rečju ne pominje druga tačka dnevnog reda - izbor organa stranke.

"Glavni odbor Demokratske stranke doneo je odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Zoran Lutovac je članovima GO rekao da će stranka biti jedan od osnivača i članova Saveza i da saradnja sa drugim opozicionim strankama nije stvar izbora nego stvar nužnosti", piše u saopštenju.

Lutovac je, navodi se, istakao da je zadatak Saveza da probudi nadu, izvuče građane iz apatije i da pokaže da je spreman da radi za opšte dobro.

OVDE pogledajte šta je bilo sa Stefanom Cvetkovićem. 

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lutovac, govor na izbornoj skupštini

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA