Najnovije

VELIKA POBEDA ORLOVA: Kostarika-Srbija 0:1 (VIDEO)

Reprezentacija Srbije pobedila je Kostariku u Samari 0:1 (0:0) golom Aleksandra Kolarova u meču prvog kola Grupe E na Svetskom prvenstvu.

Gol Kolarova (foto: jutjub)

Kapiten trijumf "orlovima" doneo pogotkom u 56. minutu. Maestralno je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i zario loptu u rašlje gola inače odličnog Kejlora Navasa.

Taj projektil Kolarova ne bi zaustavila ni dva Navasa...

Selektor Mladen Krstajić je na teren poslao tim sa jednom izmenom u odnosu na generalnu proveru sa Bolivijom, ukazao je poverenje Milivojeviću, dok je Kostića ostavio na klupi.

U takvoj postavci Milinković-Savić imao je ofanzivniju ulogu, što se pokazalo kao pun pogodak. As Lacija odigrao je maestralno i, uz Tošića, Tadića i, naravno strelca Kolarova, bio najbolji na terenu.

"Orlovi" su u većem delu meča delovali kompaktno i imali kontrolu nad dešavanjima na terenu.

Kad se podvuče crta, Kostarikanci su za 90 minuta stvorili jednu šansu, i to već u 12 minutu kada je Gonzalez ostao sam na petercu, ali je loše šutirao glavom. I to je bio jedini momenat kada smo strepeli...

A na drugoj strani, naša reprezentacija je imala znatno više prilika.

U 43. minutu majstorija Milinković-Savića nije krunisana pogotkom. Uhvatio je strašne makazice! Navas je fantastično intervenisao i odbranio! Sudija je dosudio ofsajd, ali ofsajda nije bilo. Da se mreža zatresla, pregledavanjem video tehnologije bi gol sigurno bio priznat.

U drugom poluvremenu "orlovi" su stvorili tri zicera! Jednu pre gola Kolarova, i dva posle.

Mitrović se dva puta našao "oči u oči" sa Navasom, prvi put mu je golman Kostarike odbranio šut, a drugi put je srpski napadač pao i pre nego što je uputio udarac.

Kostić, koji je u igru ušao u 70. minutu, šest minuta kasnije nije dobro reagovao na centaršut Tadića iako se našao na tri, četiri metra od praznog gola!

Na kraju, što je najvažnije, Srbija je na Mundijalu startovala pobedom!

OVDE pogledajte kako su navijači Australije skandirali Srbiji.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA