Najnovije

DŽIHADISTI VIŠE NIGDE NISU SIGURNI: SAA aktivirala skrivene jedinice na jugu Sirije

Dok svi čekamo početak ofanzive na jugu Sirije, SAA ne gubi vreme.

Sirijska vojska (foto: Sinhua)

Kada je počeo građanski rat u zemlji, mnogi lojalni građani i patrioti su ostali na teritorijama pod kontrolom raznih džihadističkih grupa. Ni južna Sirija nije izuzetak. 

Mnogi od njih su našli načina da uspostave veze sa Sirijskom Arapskom Armijom i naprave upravne ćelije pokreta otpora. Već 6 godina takve ćelije u južnoj Siriji čekaju ovaj dan, tj. trenutak približavanja Sirijske Arapske Armije i dugo čekanu slobode.

Do skoro su samo vršile poslove skupljanja informacija i po neku manju diverziju, ali sa približavanjem ofanzive su dobile nalog da se aktiviraju u potpunosti i da iza neprijateljskih linija počnu sa napadima na ključne ljude i instalacije u okviru džihadističkih snaga. 

Konkretno, pre neki dan su izvršile napad na lidera Sirijskog Revolucionarnog Front koji se bori u okviru pobunjeničke Slobodne Sirijske Vojske Tamera al Numairija.

Dok je Tamer Al Numairi, putovao kroz provinciju Al Kuneitra, na putu Ajn Zivan, eksplodirala je protivtenkovska mina koju su postavili pripadnici jedne od ćelija pokreta otpor. 

Prema izveštajima iz džihadističkih redova, Numairi je teško ranjen u napadu i izgubio je obe noge, a jedan od njegovih bliskih saradnika je poginuo. 

U narednim danima se očekuje da skrivene jedinice izvrše još nekoliko napada na visoke zvaničnike džihadističkih snaga. 

OVDE pogledajte kako je izgledao dolazak komandanta Tigrovih snaga u Daru, gde će da preuzme komandu nad kompletnom ofanzivom. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kilometarske kolone SAA stižu u Daru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA