Najnovije

MAĐARSKA ZAKONOM PROTIV SOROŠA I MIGRANATA: Parlament nastavlja proceduru ne čekaju...

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da će u mađarskom parlamentu ove nedelje biti nastavljena procedura vezana za izglasavanje vladinog zakona poznatog kao "Stop Soroš".

Soroš (foto: Sinhua)

Sijarto je na konferenciji za medije u švedskoj prestonici Stokholmu kazao da će se na glasanja ići bez čekanja i razmatranja stanovišta pravnih stručnjaka iz Venecijanske komisije.

Ovo telo Saveta Evrope, koje se bavi ljudskim pravima, najavilo je izricanje mišljenja.

"Da, sutra će biti održana sednica (parlamenta) na kojoj će se glasati i naša poslanička grupa (vladajuće stranke Fides premijera Viktora Orbana) glasaće za ovaj predlog", poručio je Sijarto.

Ovaj zakon daje ministru spoljnih poslova ovlašćenje da zabrani nevladine organizacije koje podržavaju migracije i viđene su kao pretnja po nacionalnu bezbednost, i neki liberalni mediji tvrde da je deo kampanje vlade Mađarske protiv DŽordža Soroša, američkog milijardera mađarskog porekla.

Takođe, nova odredba zakona koju je predložio Sijarto omogućava da vlasti oporezuju humanitarne organizacije koje pomažu migrantima ulaz u Mađarsku i ostanak u njoj. Porez bi bio 25 posto na novčana sredstva u posedu organizacije. 

OVDE pogledajte kakvo pismo je Kim poslao Putinu.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Migranti u Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA