Najnovije

VUČIĆ: Dijalog se nastavlja, u nedelju sa Tačijem u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će u nedelju doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

Vučić (Foto: Jutjub)

"Dobio sam zvaničan poziv i Delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na, za medije manje atraktivnom, sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem", rekao je Aleksandar Vučić novinarima.

Predsednik Srbije je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju. To je, kaže, tehničko pitanje.

Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove.

"Srbija nikada nije postavljala uslove za dijalog. Uvek smo bili spremni za dijalog, koji će početi u petak. Videćemo da li će se on produžiti i na ponedeljak, pošto je postojala takva ideja, jer se u ponedeljak održava međuvladina konferencija", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle susreta sa srpskom decom iz Hrvatske.

Rekao je da nije optimista, niti pesimista, i da je posao državne delegacije da štiti interese našeg naroda. 

Onima koji govore da treba da se poštuju neki drugi sporazumi, Vučić je poručio da moraju da pročitaju opšti sporazum o energetici iz 2013. godine, koji ne govori o onome što bi oni želeli.

"To je generalni sporazum. Čak i za njega je potrebna implementacija Zajednice srpskih opština. Molim ih da pročitaju što su sami potpisivali i parafirali, da ne govore gluposti", poručio je albanskim političarima sa Kosova.

Vučić je rekao da je to, što oni govore, međutim sitnica na koju se čovek navikne, i da se on trudi da ih prećuti, da ne reaguje na svaku glupost.

Srbija došla u posed tajnog dokumenta iz Prištine, otkriven spisak zemalja koje lobiraju za nezavisnost Kosova. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Srbija je zemlja snažnih institucija i bezbednosnih snaga

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA