Najnovije

ZAŠTO JE RTS SAKRIO OVE SCENE OD JAVNOSTI: Evo kako je policija postupala sa građanima koji su se bunili zbog cene goriva (VIDEO)

Pokret sedam zahteva postavio je na svom Fejsbuk nalogu, kolaž klipova o ponašanju policije tokom blokade saobraćaja 2018.

Represija (Foto: Jutjub)

Kako navode, u saopštenju, u nekim gradovima policajci su koristili kordon sa štitovima da zastraše učesnike, u drugima dovodili ‘pauka’, a najekstremnije je bilo u Županjcu kada je policija prebila Žarka Pavlovića koji je završio u Urgentnom centru.

Za sada je, kako se navodi u saopštenju Pokreta, poznato da je preko 70 učesnika blokade saobraćaja dobilo prekršajne prijave iako su u većini slučajeva sledili pravila o signalizaciji i adekvatnom obezbeđenju vozila na putu.

– Žarku Pavloviću i još četvorici Lazarevčana određen je pritvor od 30 dana i javnost još uvek ne zna šta se dešava s njima. Na taj način policija i pravosuđe pokušavaju da sakriju istinu, onemoguće žrtve da u javnosti govore o represiji koju su doživeli. Apelujemo na kritički nastrojenu javnost da se oglasi povodom ovog slučaja i zahteva da se petorica Lazarevčana puste da se brane sa slobode, kao i da svi učesnici blokade saobraćaja budu oslobođeni prekršajnih prijava – ističu iz Pokreta sedam zahteva.

Policija protiv naroda

Kolaž klipova o ponašanju policije tokom blokade saobraćaja 2018. Preko 70 ljudi dobilo je prekršajne prijave zbog učešća na blokadama, u nekim gradovima su koristili kordon sa štitovima, u drugima pauka da zastraše ljude, a najekstremnije je bilo u Županjcu kada je policija prebila Žarka Pavlovića koji je završio u Urgentnom centru. Nismo verovatno pokrili sve bitne snimke, tako da nam šaljite u komentarima šta je važno što smo propustili. Redosled snimaka: Leskovac - policija pomaže pauku da odnese početno vozilo blokadne kolone, prisutni to nisu dozvolili i solidarno su platili parking kaznu Lipar kod Kule - kordon zaustavlja traktorsku kolonu, usiljeno ophođenje prema paorima Mladenovac - privođenje kamiondžije Džaleta zbog 'Sram vas bilo' Lazarevac - prebijanje Žarka Pavlovića koji se suprotstavio iživljavanju, tj. nije dozvolio šamaranje i protest Lazarevčana zbog privođenja Žareta i još četvorice momaka koji su se tu zadesili. Momci su sada u pritvoru 30 dana i još se ne zna šta će biti s njima.

Posted by 7 zahteva on utorak 19. jun 2018.

Da li Vučić sprema uvođenje potpune cenzure interneta saznajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Demonstrant koji je održao lekciju policiji.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA