Najnovije

PREDSEDNIK MAKEDONIJE IVANOV: Izazivam Zaeva da me opozove!

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov pozvao je premijera Zorana Zaeva da ga smeni ukoliko uspe da obezbedi dvotrećinsku većinu u Sobranju, prenose makedonski mediji. Ivanov je reagovao na izjavu premijera Makedonije da će, ukoliko bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova, kako se ne bi dozvolilo "da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu".

Đorđe Ivanov (Foto: Jutjub)

"Pozivam gospodina Zaeva da, sa istom dvotrećinskom većinom koja je potrebna za promenu Ustava, odmah pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti predsednika Republike, odnosno impičment", naveo je Ivanov.

Makedonski predsednik, koji se oštro suprotstavio dogovoru Atine i Skoplja prema kojem će se zemlja ubuduće zvati "Republika Severna Makedonija", rekao je da njegov stav prema sporazumu Zaeva i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa ostaje nepromenjen uprkos "pretnjama i pritiscima".

Zaev je u utorak uveče rekao da se nada da Ivanov neće opstruirati procese koji slede, ali da će, ukoliko bude neophodno, pokrenuti postupak za opoziv predsednika.

Makedonija i Grčka su, posle 27 godina diplomatskog nadmudrivanja, postigle sporazum prema kojem će se Makedonija ubuduće zvati "Republika Severna Makedonija", što je pokrenulo talas negodovanja opozicionih stranaka u obe države.

U Tirani povezuju Sandžak i Ulcinj a u Podgorici muk, više o tome OVDE.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ivanov: Makedonija hoće da bude deo na Putu svile

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA