Najnovije

Umetnička kolonija u srcu Beograda: Saznajte sve o festivalu "Dev9et"

U Beogradu je u toku četvrti po redu festival umetnosti "Dev9et", koji se održava od 15. juna do 23. juna u naselju Višnjička banja, a koji za cilj ima deljenje energije između umetnika i posetilaca, uz bogat muzički, scenski i zabavni program!

Jedan od grafita na festivalu ``Dev9et`` (Foto: Jutjub)

Neobičan interaktivni koncept festivala pod sloganom „stvaraj dalje” sadrži kreativne aktivnosti iz oblasti devet različitih umetnosti – slikarstva, vajarstva, književnosti, arhitekture, fotografije, filma, plesa, muzike i stripa, a održava se u “Ciglani – klubu ljubitelja teške industrije i umetnosti”. Ovaj klub sastoji se od niza radionica, ateljea, kafića i izložbenog prostora impozantne veličine. Kao takav, jedinstven je za izlaganje u Beogradu i šire, jer je u njega moguće smestiti radove nesvakidašnjih formi i ogromnih dimenzija. Inspirisan pesmom Milana Mladenovića, ovaj festival okupiće sve pomenute vrste umetnosti pod temom “Ogledalo”.

Organizatori su najavili učešće preko 200 slikara iz zemlje i regiona, više od stotinu fotografa i vajara, 20 književnika, kao i 15 arhitekata i strip umetnika, što  svakako svrstava ”Dev9t” u jednu od najvećih umetničkih kolonija na Balkanu.

Do 23.juna posetioci će moći da slušaju koncerte, gledaju predstave i učestvuju u raznim kreativnim radionicama. Tako će svako ko poseti “Dev9et” biti u prilici da i sam stvara na festivalu, kroz asistenciju umetnicima i interaktivne projekte, a koncerti i žurke su, takođe, atraktivan sastavni deo manifestacije.


Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA