Najnovije

MALO MU ŠTO JE DOSAD OTEO, TRAŽI JOŠ: Haradinaj traži od Srbije nešto nezamislivo, da li će to i dobiti?!

Pred nastavak dijaloga u Briselu Priština namerava da ponovo potegne priču da bi na pregovaračkom stolu trebalo da se nađe i pitanje povraćaja penzija, odnosno njihovo retroaktivno isplaćivanje, „jer je država Srbija od juna 1999. obustavila doprinose penzionerima na Kosmetu”.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

Prema njihovoj računici, Beograd im je za prethodni period dužan neverovatne dve milijarde evra, ili 43.000 evra po penzioneru, pa bi to moralo da im se isplati što pre.

Kako navodi šezdesetosmogodišnji Feriz Beriša, veliki broj penzionera je do sada preminuo, pa bi „ako dođe do povraćaja novca trebalo da se prizna pravo nasleđivanja od strane supružnika ili članova uže porodice, u slučaju da je korisnik penzije preminuo”, preneli su prištinski mediji.

Interesantno, ukoliko Priština dobije podršku EU i SAD i po pitanju te otimačine, među korisnicima srpske penzije trebalo bi da se nađu i Ramuš Haradinaj i njegova braća, jer je njegov otac Hilmi Haradinaj nedavno preminuo. 

Ne treba zaboraviti ni sve ostale nekadašnje komandante OVK, kao što su Hašim Tači, Kadri Veselj i drugi, kojima očigledno ne bi smetalo da budu na spisku građana Republike Srbije kada se dele penzije, ali kada se uzme u obzir da su u prethodnom periodu legalizovali krađu srpske imovine na KiM, kako privatne, tako i državne, teško da bi bili gadljivi na pare.

Ministar Zoran Đorđević je povodom takvog zahteva Prištine kratko izjavio:

- Svim građanima Republike Srbije su zagarantovana ustavna prava i za sve važi isti zakon. 

Ne treba zaboraviti da su prištinski političari i u prethodnom periodu tražili od EU, tačnije od Komiteta Saveta Evrope, da im Beograd „vrati više od 89.000 penzija”.

Pročitajte OVDE zašto je Tači bez podrške u Briselu?

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hoti hoće Sandžak i deo Srbije pored Kosova!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA