Najnovije

SRBI U STRAHU ZBOG MOGUĆEG HAOSA NA KOSOVU: Šiptari će sigurno napasti tokom meča Srbija - Švajcarska!

Teroristi s južne strane mosta na Ibru spremni da ponove haos kakav su priredili 2010, kada je posle utakmice Srbije i Turske bilo i ranjenih Srba.

Ilustracija (Foto: In4s/Jutjub)

Vijoriće se u petak uveče srpske zastave u Kosovskoj Mitrovici sve do Ibra! Utakmica između Srbije i Švajcarske ima posebnu težinu zbog Albanaca poreklom s Kosova koji igraju za Švajcarce i non-stop provociraju svojim izjavama.

Severno od mosta na Ibru još dobro pamte septembar 2010. godine, kada je posle utakmice košarkaša Srbije i Turske velika grupa Albanaca s juga, njih više od 500, prešla glavni most i pokušala da uđe u srpski deo grada. Srbi sa severa dočekali su ih kamenicama, u severnom delu grada oglasile su se sirene za uzbunu, u sukobima koji su izbili jedan od Srba ranjen je iz vatrenog oružja, još trojica ili četvorica lakše su povređeni...

Uz velike utakmice ovde, međutim, uvek ide i velika strepnja! Strah od provokacija s druge strane Ibra, strah od provokacija u Bošnjačkoj mahali, u Suvom Dolu, strah do provokacija Albanaca oko srpskih enklava je sasvim realan.

- Posle nekoliko takvih utakmica, posebno kada igra Albanija, Turska, pretili su ozbiljniji incidenti na glavnom mostu... Albanci dođu do mosta, provociraju, uvek prete incidenti. Čuli smo da opet spremaju tako nešto jer koriste svaku priliku - kaže jedan od Srba iz Mitrovice.

- Kada su ovakve utakmice, na mostu su pojačane snage Kfora, međutim, mi njima mnogo ne verujemo, uzdamo se u sebe i navijamo za Srbiju svim srcem, iz sve duše. Tako će biti i u petak - kažu Srbi sa severa Kosova.

Navijaćemo, slavićemo, plakaćemo, radovati se, tugovati... Prenesite to našim "orlovima", kažu navijači iz Kosovske Mitrovice i dodaju:

- Bićemo uz njih, i pre, i za vreme, i posle utakmice. A šta očekujemo? Da izginu na terenu, a drugo šta bude, eto, to im prenesite! Da se bore pošteno, da obraz ne okaljaju!

U nedelju posle pobede Srbije nad Kostarikom srpska trobojka prošla je na čelu kolone kola kroz severnu Mitrovicu! Srbi su slavili veliku pobedu, a na drugoj strani, albanskoj, za to vreme vladao je muk!

- U petak će biti puni svi kafići, posebno oni blizu glavnog mosta na Ibru, uz pešačku zonu... Nećemo štedeti ni grla ni dlanove, nek čuju na drugoj strani Ibra kako se navija i kako se voli svoja zemlja - kažu navijači.

Zbog čega je Srbija meta besa Evropske Unije pogledajte OVDE.

Izvor: Kurur sport

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA