Najnovije

VUČIĆ: Nećemo prihvatiti bilo kakve pritiske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.

Vučić (Foto: Jutjub)

Aleksandar Vučić je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao im: "Ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim" – i da je zamoljen da dođe.

"Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte", poručio je Vučić u Pančevu gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije ZF.

Kazao je da nije fasciniran njihovim intenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada.

"Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste spremni da razgovarate o kompromisima, mi smo spremni. Mi ništa ne zakucavamo, i spremni smo da razgovaramo", naglasio je Vučić.

Naveo je da će, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi – "kada ispune Briselski sporazum da nastavimo".

"Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanju vode, navodnog otimanja novinara", kazao je predsednik.

Specijalci Vojske Srbije na vežbi u Rusiji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA