Najnovije

POČELO JE! Prva grupa pobunjenika u južnoj Siriji prešla na Asadovu stranu

Da li je ovo znak da će i drugi da postupe isto?

SAA u naletu (Foto: Jutjub)

Danas je javljeno kako je prva velika grupa boraca Slobodne Sirijske Armije prešla na stranu vladinih snaga u južnoj Siriji. 

"Nakon pregovora 22. juna između Ruskog centra za pomirenje u Siriji i sirijskih vlasti sa pripadnicima Slobodne Sirijske Armije u južnoj zoni deeskalacije, vođa Tadžamu Al Wijat Al Omar (Omarova brigada) izjavio je da je njegova grupa prešla na stranu sirijske vlade.", stoji u izjavi Centra. 

Takođe u izjavi stoji da je pripadnik Omarove brigade rekao da će njegov grupa da se bori protiv terorista Al Nusra Fronta i Islamske Države zajedno sa sirijskom vojskom na jugu zemlje. 

"Već tokom večeri će prve jedinice Sirijske Armije da uđu u naselja Dama i Ašija u južnoj zoni deeskalacije, a koja su pod kontrolom Omarove brigade." , piše u dokumentu. 

Sirijska vojska je počela vojnu operaciju na jugu Sirije, što može biti rizično, jer su i Jordan i Izrael nervozni zbog činjenice da sirijska vojska preuzima kontrolu nad sirijskom granicom prema njihovim zemljama. 

Većina teritorije Sirije je oslobođena od strane vladinih snaga, uz pomoć ruske vojske i avijacije i očišćena od terorista. Teroristi su mahom ostali u zonama koje kontroliše američka vojska. 

OVDE pogledajte kako je sirijska vojska okružila američku bazu u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ova sila je uplašila pobunjenike na jugu, nepregledna kolona sirijske vojske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA