Najnovije

CENTAR BEOGRADA ZATVOREN ZBOG GEJ PARADE: Šetnja učesnika "Parade ponosa" od 11 do 14 sati i to ovom trasom

Ovogodišnja prva tzv. "Parada ponosa" u Beogradu, pod nazivom "Ponos Srbije" i sloganom “Matičarka, normalno”, biće održana sutra sa početkom u 11 časova u Pionirskom parku.

Gej Parada (Foto: Jutjub)

Prema najavama organizatora, okupljeni će zatim prošetati do Studentskog parka i to preko Trga Nikole Pašića, Terazija, Kolarčevom, pa preko Trga republike i zatim Vasinom do Studentskog parka. Cela manifestacija planirano je da traje do 14 časova.

Iako za sada nema zvaničnih najava da će doći do zatvaranja pojedinih saobraćajnica, jasno je da će saobraćaj u pojedinim centralnim gradskim ulicama, iz bezbednosnih razloga, ipak biti povremeno obustavljan dok bude prolazila kolona. U tom periodu, za očekivati je i da dođe do promena na određenim linijama javnog gradskog prevoza, a pre svega trolejbusima, kao i autobusima koji prelaze preko Trga Nikole Pašića i Trga republike.

Nezadovoljstvo statusom gej osoba

Organizacioni odbor Parade ponosa ranije je istakao "nezadovoljstvo statusom gej osoba u Srbiji i najavio da će tokom kampanje zahtevati priznavanje veza pripadnika te populacije pred zakonom, kako bi mogli da ostvaruju svoja građanska prava".

I biciklisti na prestoničkim ulicama

Neće samo sutrašnja parada zatvoriti privremeno centar grada, već i tradicionalna, peta po redu biciklistička trka Beograd Velograd. Okupljanje je od 16.00 na Trgu republike, a početak vožnje je zakazan za 17 sati.

Cilj je na Slanačkom putu u "Ciglani - klubu ljubitelja teške industrije".

O čemu će razgovarati u nedelju u Briselu Vučić i Tači, više o tome OVDE

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako je razbijana gej parada

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA