Najnovije

KRVAVI PROTESTI SE NASTAVLJAJU: Ubijeno osam demonstranata, među njima i jedna beba (VIDEO)

U novom talasu nasilja u Nikaragvi ubijeno je najmanje osam osoba, među kojima beba od 15 meseci, u operacijama koje su u subotu izvele snage reda i paravojne grupe u Nikaragvi, u trenutku kada se pooštravaju međunarodne kritike protiv vlade predsednika Danijela Ortege zbog njegovog odgovora na proteste.

Scena sa protesta u Nikaragvi (Foto: Jutjub)

Bilans talasa protesta, koji je počeo 18. aprila uz zahteve za odlazak sa vlasti predsednika Ortege i njegove supruge, potpredsednice Rozario Muriljo, iznosi više od 200 mrtvih, prenose danas francuski mediji.

Nikaragvanski centar za ljudska prava (CENIDH) saopštio je da je sedam osoba ubijeno u Managvi, a jedna osoba u pobunjeničkom gradu Masaha,
južno od prestonice, navodi Figaro.

U noći između petka i subote, tokom osam sati, snage reda i paravojne grupe sprovele su napad na studente u prostorijama Nacionalnog autonomnog univerziteta Nikaragve (UNAN), jugozapadno od Managve, kao i u šest kvartova u istočnom delu prestonice, navode studenti i borci za ljudska prava.

Napadi su počeli u petak uveče, nekoliko sati nakon što je Međuamerička komisija za ljudska prava predstavila projekat koji ukazuje da je nikaragvanska vlada prekršila ljudska prava tokom protesta, koji su počeli polovinom aprila.

Opozicione i građanske grupe otkazale su marš planiran za subotu po podne kako bi odale poštu onima koji su ubijeni u nedavnim protestima, a organizatori su naveli da žele da izbegnu dalje krvoproliće.

U toku su i protesti u Makedoniji, više OVDE.

Izvor: Kurir/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA