Najnovije

SPEKTAKL RUSKOG HORA "ALEKSANDROV" U BEOGRADU: "Tamo daleko" pevali na srpskom jeziku

Spektakularan koncert ruskog ansambla Crvene armije "Aleksandrov" održan je sinoć na platou ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, pred nekoliko stotina ljudi. Ovaj ansambl prvi put je nastupio pred beogradskom publikom pod otvorenim nebom, sa jedinstvenom scenografijom i u punom sastavu sa više od stotinu umetnika na sceni!

Hor "Aleksandrov" (Foto: Jutjub)

 Ruski ansambl predvodio je pukovnik Genadij Sačenjuk, a na koncertu je učestvovalo 50 članova hora, 30 članova orkestra, četvoro baletskih solista i 26 igrača, koji su muzički program upotpunili spektakularnim koreografijama. Hor je pevao pesme o herojstvu, domovini, hrabrosti sovjetskih vojnika, ali i o ljubavi, a neke od pesama na repertoaru bile su i: "Kaćuša", "Ždralovi", "Dan Pobede", "Crne oči", "Kaljinka". Najveće oduševljenje posetilaca izazvala je pesma “Tamo daleko”, koju je ruski hor otpevao na srpskom jeziku, posvetivši je pokojnom srpskom patrijarhu Pavlu. Ulaz za sve posetioce bio je potpuno besplatan, a plato ispred Hrama bio je preplavljen Beograđanima koji su došli da uživaju u maestralnom izvođenju ruskih umetnika, pa su se redovi za ulazak na koncert protezali i na sporedne ulice oko Hrama.

Koncertu su prisustvovali i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, Vanja Udvičić, Zoran Đorđević i mnogi drugi državni zvaničnici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ranije juče članove Akademskog ansambla pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.
- Očekujem da će veliki broj građana prisustvovati koncertu ruskog hora kako bi čuli orkestar koji je najbolji na svetu. Velika je čast ugostiti „Aleksandrov“ u Srbiji i prijateljstvo Srbije i Rusije ne može se uništiti bez obzira na složenost spoljno – političkih odnosa danas – poručio je tom prilikom predsednik Vučić i uputio zahvalnost ruskom predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu na podršci za „očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije“. Tokom ove posete, predstavnici hora izveli su deo poznate kompozicije „Kaljinka“ za predsednika Vučića, a sastanku je prisustvovao i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA