Najnovije

Ruski ambasador otkazao posetu Srebrenici

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov otkazao je za sutra najavljenu posetu opštini Srebrenica, rekao je načelnik te opštine Mladen Grujičić.

Petar Ivancov (Foto: Jutjub)

Ambasador je imao plan da razgovara sa Grujičićem, njegovim zamenikom Nerminom Alivukovićem, a potom da poseti Memorijalni centar bošnjačkim žrtvama u Potočarima.

– Međutim, usledile su reakcije bošnjačkih političara, Alivukovića, Ramiza Salkića i ostalih, koji su poručili da Ivancov nije dobrodošao u Potočare iz razloga što navodno negira genocid. Nije mu ukazano gostoprimstvo. Nakon toga, kabinet ambasadora je otkazao posetu Srebrenicu. Da li će zakazati za neki drugi dan, nije mi poznato – rekao nam je Grujičić.

Naglašava da su takve reakcije prema ambasadoru neprihvatljive, ali da su za Srebrenicu normalne i očekivane od bošnjačkih političara.

– Oni žele da tu svoju priču potenciraju 100 godina, bez obzira da li to bila istina ili ne. Ali, ja pozivam ruskog ambasadora da poseti Srebrenicu. Uvek je dobrodošao, i on i svi ljudi koji su učinili mnogo da spski narod u Srebrenici ne bude satanizovan i proglašen za genocidan. Uvek ću ih rado ugostiti u svom kabinetu i u opštini Srebrenica – poručuje Grujičić.

Podsećamo, Alivuković je rekao da nema ništa protiv da se sastane sa Ivancovim u svom kabinetu, ali da je odbio da bude njegov domaćin u Potočarima, između ostalog i zbog toga što je Rusija u Savjetu bezbednosti UN svojevremeno uložila veto na britansku rezoluciju o „genocidu u Srebrenici“.

Velika politička kriza u Makedoniju, Ivanov odbio da potpiše promenu imena Makedonije, više o tome OVDE.

Izvor: Srpska info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mladen Grujičić i Milorad Dodik

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA