Najnovije

USTAŠKO ŠIPTARSKO BRATSTVO U KRVI: Mesić i Gotovina kao DŽaka i Šaćiri (FOTO)

Provokacijama sklapanjem ruku u simbol „albanskog orla“ pridružili su se i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i Ante Gotovina.

Stipe Mesić (Foto: Jutjub)

Društvenim mrežama kruže njihove slike podrške Albancima iz švajcarske reprezentacije Granitu DŽaki i DŽerdanu Šaćiriju, koji su baš gestikuliranjem „dvoglavog albanskog orla“ proslavili golove protiv Srbije u utakmici protiv švajcarske reprezentacije.

​Da ne ostaje sve na simbolu orla, upućuju vesti da su se pojavili i video-snimci hrvatskih i albanskih navijača iz švajcarskog Berna, kako zajedno cepaju i pale zastavu Srbije.

Na tim snimcima se vidi i kako jedan huligan u dresu reprezentacije Hrvatske zubima kida srpsku trobojku.

Potez Šaćirija, DŽake, kao i kapitena švajcarskog tima Stefana Lihštajnera, prošao je samo sa opomenom i simboličnom kaznom od ukupno 25.000 švajcarskih franaka (po 10.000 za DŽaku i Šaćirija), iako Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ne toleriše političke poruke.

Jasno je da je antisrpsko bratsvo bivših jugoslovenskih republika i Šiptara sa Kosova i Metohije uspostavljeno davno pre raspada Jugoslavije, ali zabrinjava činjenica što u Srbiji postoje oni koji i dalje veruju u nekakva istorijska pomirenja i suživot. Kao da neko namerno, ili možda svojom glupošću, hoće da navedu Srbe na još neko stradanje od ustaških noževa ili ubijanje golobradih srspkih vojnika u zasedama “UĆK”, tuzlanske kolone i mnogih drugih stratišta. Zato ovakve stvari ne treba da iznenade nikoga. Ali treba da budu i jasna poruka svima kojoj strani Srbi nikada neće pripadati.

Još da se podsetimo da je poznati srpski voditelj, Milovan Ilić Minimaks, početkom devedesetih godina Stipi Mesiću dao nadimak “Sami”, po majmunu iz ZOO vrta u Beogradu. Mesić je taj nadimak u potpunosti opravdao za sve ove godine.

Pročitajte OVDE kako je izgledao sukob Aleksandra Šešelja sa Andrejem Plenkovićem u Savetu Evrope.

Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Evo kako je pokradena reprezenatacija Srbije protiv Švajcarske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA