Najnovije

KINESKI GENERAL UPOZORIO AMERIKU: Ne mešajte se, odgovorićemo silom

Kineski general He Li je upozorio američkog ministra odbrane generala Matisa da se ne meša u unutrašnje stvari Kine.

Kineska vojska (foto: Pravda)

Na Šangr Li dijalogu u Singapuru general He Li je rekao "Svi neodgovorni komentari ostalih zemalja neće biti prihvaćeni. Druge zemlje nemaju prava da se mešaju u unutrašnje poslove i Kine i na svako mešanje ćemo odgovoriti silom."

Amerika već godinama pokušava da koristi "slobodu plovidbe otvorenim morima" i tako ulazi ratnim brodovima i preleće avionima na spornim teritorijama u Južnom Kineskom moru. Za to vreme Peking, da bi pojačao svoje tvrdnje o vlasništvu nad tim teritorijama gradi veštačka ostrva i postavlja vojnu infrastrukturu na ostrvima Paracel i Spratli.

"Kineska politika u Južnom Kineskom moru je u oštrom sukobu sa našim strategijskim premisama. To dovodi u pitanje koje su kineske namere.", rekao je DŽejms Matis i optužio Peking da "zastrašuje i preti susedima".

General He koji je zamenik predsednika Akademije Vojnih Nauka Narodne Oslobodilačke Armije je jasno izjavio da su pomenuta ostrva deo kineske teritorije i da Kina ima istorijske zapise koji to potvrđuju. Takođe je optužio Ameriku da se meša i u druge unutrašnje stvari Kine time što se sprema da isporuči tenkove Abrams M1A1 Tajvanu.

"Kineska Narodna Oslobodilačka Armija ima snage, odlučnosti i sposobnosti da čuva kineski suverenitet, sigurnost, jedinstvo i razvoj. Odgovoriće na svako strano mešanje.", zaključio je general He.

OVDE pogledajte kakva se klanica događa u Siriji.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA