Najnovije

DEBATA: Vučić je priznao nezavisno Kosovo! (VIDEO) 

Učesnici emisije "Debata" produkcije medijske kuće "Centar" bili su profesor beogradskog univerziteta i predsednik Državotvornog pokreta Srbije, dr Slobodan Samardžić, i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

Samardžić i Obradović (Foto: Jutjub)

Tema emisije je bila da li će srpski državni vrh, na čelu sa Aleksandrom Vučićem priznati nezavisno Kosovo.

„Nažalost sadašnja država ima strane službenike u svojim redovima. Svako ministarstvo u Srbiji ima jedinicu za evrointegracije u kojoj rade stranci. Tu je Venecijanska komisija, tu je Brisel, tu je Vašington i Pentagon. Takođe, u našoj državnoj upravi imamo važne službenike i funkcionere sa veoma sumnjivim titulama, koji imaju u sebi duboki strah, koji pre svega radeći za srpsku državu grade ličnu karijeru. Drugim rečima, nažalost, srpska pamet ne participira u donošenju odluka važnih za opstanak i jačanje srpske države”, u emisiji je otkrio prof, dr Slobodan Samardžić.

„Jasno je svima da Ana Brnabić nije slučajno dovedena i postavljena na mestu predsednika Vlade republike Srbije. Ona na toj funkciji ima brojne zadatke koje mora da ispuni, no oni nisu u našem domaćem i nacionalnom interesu već u interesu zapadnih mentora. To jeste čitav problem kada je u pitanju tematika Kosova i Metohije. Od trenutka kada je sadašnji SNS režim doveden od strane Zapada na vlast, zato što je ponudila da uradi izdaju zemlje koju nije smela da učini ni prethodna vlast na čelu sa Borisom Tadićem, Aleksandar Vučić je dužan da tim krugovima ispuni ono što im je tada 2012 obećao: da će potpisati pravnoobavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovom, da će Kosovu omogućiti ulazak u UN i da će time direktno priznati nezavisnost Kosova. Sada je to njegovo obećanje došlo na naplatu, on mora da to obećanje ispuni u narednih 6 do 12 meseci, i on sada samo traži način kako da objasni građanima Srbije da to nije izdaja naših nacionalnih i državnih interesa, nego da je to za naše dobro, da je to dobro za Srbe na Kosmetu, da to obezbeđuje mir i sigurnost za naš narod, a da to nije ono što svi vidimo da jeste, da je to klasična izdaje Srbije i srpske države, podsetio je tokom emisije Boško Obradović.

A šta su još u vezi srpske unutrašnje politike, srpske opozicije i režimskih stranaka rekli u emisiji dr Slobodan Samardžić i Boško Obradović pogledajte u emisiji.

Pročitajte OVDEkakva je to bezočna laž SNS medija.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA