Najnovije

Drugi čovek Vatikana stigao u Beograd: Sledi niz sastanaka sa državnim vrhom Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom koji boravi prvi put u Srbiji.

Kardinal Pjetro Parolin (Foto: Jutjub)

Predsednik Vučić je zamolio kardinala Parolina da Papi, uz pozdrave, prenese zahvalnost na značaju koji Sveta Stolica pridaje teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog dobrih i stabilnih odnosa Srbije i Svete Stolice, kao i opredeljenje za nastavak njihovog razvoja, uz međusobno istinsko poštovanje i poverenje.

Kardinal Parolin je izrazio nadu da će kroz dijalog Beograda i Prištine doći do stvarnog kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju, uz očuvanje mira i stabilnosti. Predsednik Vučić je rekao da Srbija upravo zbog mira i stabilnosti teži postizanju kompromisa, ali uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dočekao je kardinala jutros na aerodromu "Nikola Tesla".

Drzavni sekretar Parolin je predsedniku Vučiću izrazio zahvalnost na svim aktivnostima koje državni organi i institucije preduzimaju sa ciljem da pomognu život i rad katoličke zajednice u Srbiji

Dačić je poželeo dobrodošlicu kardinalu Parolini i izrazio veliko zadovoljstvo njegovom prvom posetom Srbij. Ministar je ponovio da je ova poseta za nas veoma važna, a ujedno je i prilika za unapređenje političkog dijaloga na najvišem nivou.

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Parolin sastaje se danas i sa premijerkom Anom Brnabić, kao i sa Dačićem, navodi se u saopštenju.

Vučić se sastao i sa nemačkim poslanikom Flekenštajnom, više OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

 Zašto Putin ne podrži Dveri ili Šešelja

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA